avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa divort

Am o actiune de partaj dupa divort, inceputa la judecatorie in mai 2017 pentru un imobil si bunurile mobile dobandite in timpul casatoriei:
- lucrurile merg foarte greu la judecatorie, amanari peste amanari, nu a fost facuta pana acum nici evaluarea imobilului (expertul desemnat de judecatorie a fost amendat pentru nerespectare termen,schimbat cu altul, si acesta amendat,...4 termene pierdute fara expertiza)
- pe bunurile mobile mi se impune de catre judecator sa inchei o tranzactie cu fostul sot fara a se tine cont de faptul ca fostul sot mi-a ingradit orice drept de acces la aceste bunuri inca de la data divortului, acum 4 ani. In consecinta, nu am cunostinta despre starea curenta a acestor bunuri mobile ramase in imobilul la care nu am acces plus un autoturism despre care nu mai stiu nimic de acum 4 ani.
- avocatul pe care l-am angajat sa ma reprezinte face presiuni asupra mea pentru o tranzactie pe bunurile mobile, motivand ca e singura cale si ca, oricum, judecatorul nu va lua in calcul o despagubire pentru cei 4 ani (plus cat va mai trece) chiar daca bunurile mobile raman in actiunea de partaj asa cum a fost inceputa.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Tranzactie faceti daca aveti cu cine.. daca nu ajungeti la intelegere cu fostul, cu cine sa faceti tranzactie ?
Nu va poate impune nimeni sa incheiati o tranzacție.Sau mergeți cu o copie de pe dosar la alt avocat pt o altă consultație sau mergeți înainte cu litigiu.Un partaj cu tot cu apel poate dura fără probleme 3- 4 ani asa ca sunteti in termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort xmagx2001 xmagx2001 Am primit acasa hotararea de divort , definitiva si irevocabila ... As dori sa stiu ce trebuie sa fac acum cu ea? Trebuie sa ma duc pe la primarie sau la ... (vezi toată discuția)
Partaj cu nabadai !!! vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Am divortat de 4 ani, si inca nu am facut partajul.Deoarece fosta sotie a ramas cu copilul, in casa, am convenit ca sa nu facem partajul, in eventualitatea ca ... (vezi toată discuția)
Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)