avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu nabadai !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu nabadai !!!

Am divortat de 4 ani, si inca nu am facut partajul.Deoarece fosta sotie a ramas cu copilul, in casa, am convenit ca sa nu facem partajul, in eventualitatea ca vom vinde casa si vom imparti banii egal.Situatia s-a schimbat.Ea, pe langa copil, a bagat in casa si concubinul si, colac peste pupaza, mi-a ingradit accesul in imobil.Deci ea sta linistita cu el in casa proprietate comuna, iar eu astept sa pice para malaiata doar doar s-ar invoi sa vindem casa...candva.Ma intereseaza daca in urma partajului, se poate sa terminam tigania.Ori ea, in toata casa....ori eu in toata casa....cine si ce trebuie sa plateasca...ma refer la sulta(daca este corect).Ma intereseaza nu partajarea pe numarul de camere, sau spatiul de locuit...ci...sa ramana in casa, ori unul ori celalalt, cu implicatiile de rigoare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:51, 23 Martie 2010
in sfarsit, va venit mintea la cap.. chestia asta trebuia facuta de la bun inceput.. daca o faceati de la bun inceput, odata cu divortul, acum nu va mai strofocati atata.. pisica se rupe in doua repede, altfel se cheama ca o torturati si va torturati si dvs..
partajul se poate face si fara acordul ex sotiei, care ca o nesimtita ce e, se lafaie cu concubinul in munca dvs.. presupune actiune in instanta, expertiza si avocat.. toate astea vor fi suportate in final de ex sotia, din partea cuvenita ei.. daca nici unul din voi nu are bani sa dea celuilalt sulta(da, v-ati expriamt bine) atunci bunul se va vinde la licitatie.. si asta in conditiile in care toate astea se puteau rezolva frumos, prin tranzactie.. dar daca nu i cap...
Impartirea bunurilor mobile si imobile comune, este calea de urmat. Se presupune ca dvs. aveti posibilitate locativa, din moment ce ati plecat. Ea, sotia avand copilul incredintat, cel mai probabil va obtine beneficiul apartamentului , caz in care va plati sulta corespunzatoare cotei dvs.
buna ziua .
in cadrul procesului de partaj, nu va avea relevanta faptul ca fostei sotii , i s-a incredintat minorul in vederea cresterii .
vor fi avute in vedere cotele de contributie ale sotilor la dobandirea acelui bun comun , se va face o expertiza .
dvs. aveti dreptul sa locuiti in imobil in continuare si -i puteti face chiar plangere penala fostei sotii daca va ingradeste accesul in apartament .

cel mai indicat ar fi sa clarificati situatia si sa depuneti in instanta actiune de partaj . taxa de timbru este de 3% din valoarea imobilului .
Casa o ia cel care a avut mai mare contributia la dobandirea ei.
Legea porneste de la 50-50 si inclina balanta spre cel care a platit mai mult. Tot acela are si castig de cauza atribuirea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj volverin volverin Am divortat si dupa actul de divort locuintacomuna (casa avind :3 camere,bucatarie,baie,camara,hol) a fost incredintata fostei sotii pentru cresterea si ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)
Partaj - 2 întrebãri Cristian Marian Cristian Marian 1. Cum este mai avantajos când se face cerere de partaj: să ceri imobilul (având în vedere că minorul mi-a fost încredințat mie) sau să cer sultă ... (vezi toată discuția)