avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi educatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi educatoare

Bună ziua, sunt educatoare necalificată la o grădiniță în mediul rural, în această grădiniță sunt doar eu, copilașii și îngrijitorul( doar dă focul, nimic altceva, este încadrat pe sfert de normă) .
Eu în grupă am un copil cu CES, la inceputul grădiniței era liniștit, nu făcea probleme, acum de vreo 2 săptămâni este foarte periculos, se cațără, mănâncă tot ce prinde, a strâns o colegă de gât, rupe....și nu stiu cum să procedez, nu-mi pot desfășura activitatea didactică ( nu merg la baie în timpul programului că fuge din clasa, eu fiind singură acolo cu ei).
Tin să menționez că în luna Septembrie mi-au cerut o adeverință pentru dosarul de handicap cum că nu frecventează grădinița des, dar părinții o aduc de luni până joi, adica 4 zile pe săptămână.
Ce drepturi am eu ca si cadrul dicactic? Pot cere un ajutor de educator? Sau pot cere părinților să nu o mai aducă așa des ? Stiu că are dreptuuri și trebuie întrodus în învățământul de masă, dar este un efort supra-omenesc și deja face lucruri care o afectează direct pe ea !
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Berceanus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Berceanus , utilizator 18:34, 6 Decembrie 2019
In adeverinta ce ati mentionat ?

Ati sesizat acele aspecte conducerii gradinitei sau ISJ-ului?
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
În adeverință am menționat că nu frecventează des grădinița ( dar el vine de 4 ori pe săptămână) .
Specific că are permisiune de la medic să fie introdus în învățământul de masă, dar eu sunt sigură ca nu trebuie adus așa des, nu pot să fac față problemelor pe care le ridică ( face lucruri care ii pun în pericol sănătatea și viața, dar și siguranța colegilor)
Am vorbit cu dna. director și evită să luăm măsuri....un ajutor de educator ar fi plătit din banii școlii...
Vă rog să mă îndrumați ce să fac legal ! Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor amiraa amiraa buna ziua, as vrea sa va intreb daca intr-un proces de acest gen educatoarele gradinitei pe care o frecventeaza copilul pot da o adeverinta semnate de ele in ... (vezi toată discuția)
Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli baikomarilena baikomarilena Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de ... (vezi toată discuția)
Infiintare centru educational ada32 ada32 Buna ziua, as dori sa stiu, pentru infiintarea unui centru educational care va avea activitati, ateliere, cursuri diverse - engleza, bucatarie, creativitate - ... (vezi toată discuția)