avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incapacitate de munca???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incapacitate de munca???

buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ridica cartea de munca de la itm tb sa duc eu, ca angajator, vreo decizie????
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 12:40, 5 Decembrie 2009
irinaclefter a scris:

multumesc pt raspunsuri...se pensioneaza cu grd 3 , dar nu mai vrea sa vina la serviciu..este vreo pr in acest caz????

Din enuntarea problemei dumneavoastra nu reiese daca este vorba de decizia emisa de catre casa de pensii cu pensionare gradul 3 sau e vorba de decizia medicala.
Dar indiferent despre ce decizie este vorba, fiind o pensionare de invaliditate gradul 3, nu va avea loc desfacerea CIM la momentul pensionarii.
Daca o persoana care este pensionata cu grad de ivaliditate 3 nu mai doreste continuarea activitatii, in acest caz incetarea CIM va avea loc la fel ca pentru orice alt salariat din initiativa acestuia, respectiv cu demisie sau daca angajatorul este in asentimentul salariatului cu incetarea cim, atunci se poate cu acordul partilor (55 b CM). In oricare din aceste situatii este necesar sa faceti o decizie de incetare a CIM pe care sa o inregistrati la ITM si sa operati in carnetul de munca inscrisurile corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad 3 - urgent eujad eujad am un salariat care a adus de la comisia de expertiza decizia de invaliditate grad 3. Acesta nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore /zi. Ce tb sa fac: 1. Sa imi ... (vezi toată discuția)
Pensionare in urma invaliditatii mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat din partea voastra pentru ca nu m-am mai lovit de o astfel de situatie si nu stiu exact pasii de urmat, si anume: Un ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca in cazul deciziei medicale ContSters236579 ContSters236579 in ce baza si cand inceteaza c.i.m. in cazul unui salariat care a primit decizie medicala asupra capacitatii de munca / gradul 2 sau 3 de invaliditate, fiindca ... (vezi toată discuția)