avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Bună seara, de 2 zile am făcut accident cu mașina firmei din cauza șoselei necurățate, am derapat și am sărit în șanț. Mașina din ce mi s-a spus de la service nu mai poate fi reparata deoarece s-a îndoit șina de la ușa culisanta (este vorba despre un caddy). Acum șefa vrea sa ii cumpăr eu alta mașină. Niște sfaturi m-ar ajuta, mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:25, 6 Decembrie 2019
Buna ziua,
Daca dvs. sunteti vinovat de producerea accidentului, nu ati adaptat viteza de deplasare la conditiile drumului, cred ca patroana o sa va cheme in instanta pentru a recupara paguba, daca amiabil nu va intelegeti.
Dvs. puteti chema in solidar administratorul drumului, daca considerati ca datorita faptului ca drumul nu a fost curatat, dvs. ati derapat.
Politia pe cine a gasit vinovat?
Nu ar strica sa discutati cu un avocat daca patroana o sa va cheme in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a administratorului drumului pentru un accident datorat poleiului adriansp adriansp Buna ziua.Ce demersuri trebuie facute in speranta recuperarii prejudiciului unui accident fara victime cauzat de un drum cu polei/mazga?detin dovada video, nu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum dia_marius dia_marius Salut,dati-mi si mie va rog un formular de contestatie pt o amenda,am lovit un caine cu masina,m-am dus la politie dupa dovada pt faptul ca mi-am spart bara si ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)