avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termeni juridici
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termeni juridici

care e diferenta dintre "cerere reconventionala" si "cerere de interventie{" [am gasit acesti termeni intr-un proces civil.]multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:51, 6 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea reconvențională este cererea care în calitate de pârât ceri anumite drepturi sau daune în acel proces.
Interventia voluntara.
- Oricine are interes poate interveni într-un proces care se judecă între părțile originare.
Intervenția este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecății sau un drept strâns legat de acesta.

care e diferenta dintre "cerere reconventionala" si "cerere de interventie{" [am gasit acesti termeni intr-un proces civil.]multumesc

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În termeni simpli și uzuali, cererea reconvențioanlă este aceea prin care pârâtul pretinde ceva de la reclamant, iar prin intervenția principală un terț cere pentru sine dreptul dedus judecății!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie in sprijinul unei parti in proces robin2014 robin2014 fostul sot a inceput un proces de partaj, urmeaza primul termen la care am inteles ca se vor solicita administrarea probelor . intrebarea este simpla daca ... (vezi toată discuția)
Poate avocatul, în același proces civil, să fie concomitent avocatul pârâtului și intervenient accesoriu? BlackLeg BlackLeg Poate avocatul in acelasi proces civil sa fie concomitent avocatul piritului si intervenient accesoriu? (vezi toată discuția)
Intervenient in procesul de partaj dupa ce instanta a audiat martori alin7 alin7 Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt in proces de partaj cu fosta iar parintii ei sunt intervenienti in interes propriu. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)