avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea succesiunii..Deja având o programare..Precizez faptul că tatăl nostru vrea după succesiune să-i facă pe partea lui,contract de vânzare-cumpărare fratelui meu mai mic..Dacă fratele meu mai mare nu se prezintă la succesiune după ce primește citația ,este decăzut din drepturile lui de moștenitor la succesiunea după mama noastră..?sau Dacă nici eu și fratele meu mai mare nu ne prezentăm la deschiderea succesiunii se continuă succesiunea doar între tatăl nostru și ceilalți 2 frați..?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
Claudia Monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:16, 7 Decembrie 2019
Nu se intampla nimic daca nu va prezentati. Notarul va suspenda cauza, pentru că nu au fost prezenți toti moștenitorii, asa cum este obligatoriu.
Însă, oricare dintre dvs se poate adresa instanței pentru ieșirea din indiviziune.
Iar atunci, dezbaterea succesiunii și partajul se vor face pe cale judecătorească.
Cu alte cuvinte, daca tatăl dvs a decis să lase partea să,unuia dintre copii, mai devreme sau mai tarziu tot o va face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Impartire LORINTZ LORINTZ bunicii mei au murit si am bagat succesiunea,fiindunul dintre mostenitori..mentionez ca ei au avut 2 baieti si 2 fete,fetele decedand si ramanand copii lor ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)