avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Craciun pt femeile insarcinate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Craciun pt femeile insarcinate?

Buna ziua,

Am si eu o mica intrebare, daca sunt insarcinata, am dreptul sa primesc prima de Craciun?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:53, 7 Decembrie 2009
Buna,

Nu mai lucrez, mai am o luna si trebuie sa nasac................., deci , sunt confuza primesc sau nu?
Este foarte greu de dat un raspuns, intrucat nimeni dintre noi nu cunoaste reglementarile interne de la societatea la care sunteti angajata si nici nu ne putem substitui angajatorului dvs.

Sunt doua posibilitati :
1. Daca se acorda in societate aceasta prima aveti dreptul de a primi , intrucat sunteti inca angajata lor.
2. De a nu primi aceasta primi ... in aceasta situatie exista posibilitatea ca nimeni sa nu primeasca sau conducerea unitatii sa premieze numai pe cei care au c.i.m. activ.
Daca primiti sau nu prima de craciun , intrebati angajatorul. Numai el va poate da un raspuns intru-cat prima aceasta face parte din categoria altor venituri si nu din drepturile salariale...
Dvs. aveti dreptul la cel putin un salariu mediu pe unitate (asta in cazul in care nu exista un alt CCM de ramura sau unitate mai avantajos) pentru nasterea copilului.Asa ca aveti grija sa va formulati cererea pentru aceasta plata dupa ce nasteti :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
in aceeasi situatie ma aflu si eu....dar eu sunt in concediu de risc maternal...deoarece sunt insarcinata in 18 saptamani si am probleme cu sarcina....eu voi lua?...:-/
Depinde ce prevede ROI-ul sau procedura de acordare a primelor. Ramane la latitudinea angajatorului prin regulile fixate de el pentru ca nu este un venit garantat de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte drepturi salariale in perioada ccc vraja79 vraja79 buna ziua am avut CCC in perioada oct 2011 - oct 2013 cand am intrat in concediu am citit pe net ca drepturile prevazute in CCM gen prime pasti-craciun se ... (vezi toată discuția)
Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pielucian pielucian salut. am o intrebare: cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pentru ca intr-un articol din ccm pe companie prima de craciun se plateste odata cu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? vivi23ro vivi23ro sint in concediu postnatal pina in 7 ianuarie, contractul de munca nu este suspendat, ceilati colegi au primit prima de craciun, eu nu Am dreptul la acesti ... (vezi toată discuția)