avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Este posibil sa mentii un PFA / SRL in Romania cat ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Este posibil sa mentii un PFA / SRL in Romania cat timp esti angajat full time in strainatate?

Buna ziua, stiu ca nu e o intrebare prea comuna dar sper ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns. Momentan am un PFA (posibila trecere pe SRL cu 2 angajati de la anul), dar as dori cel mai probabil de la anul sa plec pentru cativa ani cel putin la lucru in strainatate in spatiu non european (Japonia / Australia).
Daca ar fi posibil d.p.d.v legal as dori sa imi pastrez in acest timp PFA / SRL in Romania. As dori sa stiu in prima faza daca asta ar fi legal, si la fel la nivel de lucru / venit, ar fi permis sa desfasor inca activitate de munca pe acestea daca nu as fi fizic in Romania ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:27, 10 Decembrie 2019
Este permis sa desfasurati inca activitate cu aceste PFA / SRL in Romania daca veti pleca pentru cativa ani cel putin la lucru in strainatate in spatiu non european. Dar sa aveti in vedere sa lasati aici o persoana de incredere, poate chiar contabilul autorizat, care sa urmareasca riguros depunerea declaratiior si plata impozitelor la finante la termenele respective

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

VisuTheodor VisuTheodor Buna ziua, De curand prietena mea s-a apucat sa aplice gene fir cu fir, afacerea (daca o pot numii asa) este foarte profitabila si ne dorim sa legalizam toata ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri din freelancing buna! cum declaram veniturile ... Andy31 Andy31 Declarare venituri din Freelancing Buna! Cum declaram veniturile din freelancing? Este necesara PF/SC sau exista formulare pentru persoane fizice? Daca ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu activitatea in strainatate d3ath_sm0k3 d3ath_sm0k3 Buna ziua, asa cum zice si titlul doresc sa imi infiintez o firma in Romania dar sa imi desfasor activitatea in strainatate. As vrea sa stiu daca este legal si ... (vezi toată discuția)