avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere amenda
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere amenda

Buna ziua,

Am fost sunat astazi de catre Directia Fiscala ca as avea o amenda pentru "calatorie frauduloasa cu mijloacele de transport", din 2012, neplatita si ca as fi in executare silita din 2015 (executare despre care nu stiu nimic, pentru ca nu am fost notificat).
Imi amintesc de amenda, am si semnat-o (nu stiu daca are vreo relevanta faptul ca imi expirase abonamentul de o zi si am uitat sa il reinoiesc, iar la 6 dimineata...chiar nu aveai de unde sa iti achizitionezi un bilet in vremea aceea, in Timisoara)
Intrebarea mea este: dupa cei 7 ani de cand am primit amenda, din care 2 de executare silita, nu ar fi trebuit ca amenda sa se prescrie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:03, 13 Decembrie 2019
În ce an a fost ultima executare silită`? Și de ce nu a fost recuperată creanță în cele două încercări de executare silită`?
Din ce mi-a zis domnul de la Directia Fiscala, "sunt in executare silita din 2015", fapt despre care nu stiam nimic, pentru ca nu am primit nicio notificare.
Prescrierea chiar dacă a intervenit, NU operează din oficiu, ci trebuie cerută la instanța de judecată.

Orice încercare de executare silită întrerupe prescripția.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
Dapix, utilizator


Dapix a scris:

Prescrierea chiar dacă a intervenit, NU operează din oficiu, ci trebuie cerută la instanța de judecată.

Orice încercare de executare silită întrerupe prescripția.


Am inteles.
Executarea silita nu se anuleaza dupa un anumit numar de ani? Avand in vedere ca procedura ar fi inceput acum 4 ani, in 2015?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va cramponati de cei 7 ani de la constatarea si consemnarea contraventiei
Exista un termen de prescriere drept de executare debite in cazul dv de 5 ani care insa se intrerupe si se reia nou termen daca ,creditorul in interiorul celor 5 ani desfasoara acte si actiuni pentru recuperare debit
Daca in 2015 a fost incheiat act de executare,inseamna ca termenul de prescriptie nu a decazut
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Taxe sto mai vechi impozite locale valeriandinu valeriandinu Conform noilor proceduri administrative, am purces la inregistrarea in sistemul national electronic de plati. La primirea fisei cu datele de conectare mi s-a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire prescriere datorie lfs01 lfs01 Buna ziua. Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in ... (vezi toată discuția)