avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere unilateriala contract fara temei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere unilateriala contract fara temei

AM o intrebare legata de un contract intre doua soceitati, una furnizoare si una client.

Fara a exista nici un prejudiciu catre firma Furnizor, acesta solicita reziliere unilaterala Contract. Soldul fiind 0 si toate facturiel achitate. Dansii au datorii fata de firma Client, prin discounturi neacordate pentru plata in avans si alte prejudicii cauzate , transmise printr-o notificare.

Fara a rezolva situatia, tirmit o notificare de reziliere. Cum interepretati situatia?
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 00:48, 14 Decembrie 2019
Fiind considerată o excepție de la regula rezoluțiunii pe cale judiciară a contractului, rezoluțiunea unilaterală poate opera doar în condițiile strict și limitativ prevăzute de lege, respectiv numai în cazul în care părțile au convenit astfel și numai când debitorul se află de drept în întârziere ori când acesta nu a executat obligația în termenul fixat prin punerea în întârziere.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unilaterală de rezolutiune Antik Antik Buna ziua, In cadrul unui contract de vanzare cumparare cu plata in 2 rate,prin care eu am transferat deja dreptul de propietate cumparatorului si s-a ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea unilaterala Carmen Faur Carmen Faur Art. 1552 alin . 2 C.civ, prevede ca \\"Declaratia de rezolutiune sau de reziliere trebuie facuta in termenul de prescriptie prevazut de lege pentru actiunea ... (vezi toată discuția)
Imobil Robert882901 Robert882901 Am cumparat un ap rate dezvoltator,am dat avansul si am semnat antecontractul la notar fara sa ma consult cu cineva. Rezultatul: ap trebuia sa se predea in ... (vezi toată discuția)