avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in zilele de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in zilele de sarbatoare legala

Buna ziua.

Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare:
Un angajat care lucreaza in ture (12/24, 12/48), oferind suport tehnic 24x7, intr-o luna are o tura de 12 ore intr-o zi cand este sarbatoare legala. Cum este platita?cu 12 ore de sarbatoare legala si 12 ore suplimentare sau doar cu 12 ore suplimentare?

Mentionez ca pentru o tura de 12 ore lucrate intr-o zi de sarbatoare legala, angajatorul mi-a platit cele 12 ore lucrate ca ore suplimentare cu un spor de 200%.

A mentionat ca pentru sistemul de ture in care lucrez Art. 139 nu se aplica, invocand articolul 141 in care se regaseste activitatea pe care o desfasoara.

Angajatorul invoca:

Art. 139 - sunt mentionate zilele de sarbatoare legala
Art. 141 - Prevederile art. 139 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
Art. 142
(1) Salariaţilor care lucrează în unităţile prevăzute la art. 140, precum şi la locurile de muncă prevăzute la art. 141 li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pontare in zi de sarbatoare ramoilis ramoilis In cazul in care conform schemei orare un angajat are zi libera intr-o zi de sarbatoare, aceasta zi va fi libera ca oricare alta d sau beneficiaza de un statut ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru zilele de sarbatori legale BRADMANUELLA BRADMANUELLA LUCREZ LA O FIRMA DE PAZA 2 ZILE CU 2 (12 ORE PE ZI) DACA TURA MEA CADE PE 1 SI 2 IANUARIE 2012 CE DREPTURI SUPLIMENTARE AM? (vezi toată discuția)
Compensare munca prestata in zilele de sarbatoare legala alex76 alex76 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma ajuta in solutionarea urmatoarei probleme: Potrivit dispozitiilor art. 142 Codul muncii in cazul salariatilor care ... (vezi toată discuția)