avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala

Buna ziua . Fica mea in varsta de 25 de ani a stat in concubinaj 3 ani cu un baiat , si din relatia lor a rezultat o fetita acum in varsta de un an si patru luni . In urma cu aproximativ un an si jumatate baiatul a lasat alcoolul si a trecut la soricioaica , un drog sintetic care contine substante interzise . Fica mea l-a parasit , a luat fetita si a venit la noi la parinti . Acum ea vrea si noi totodata sa obtina custodia totala asupra micutei si un ordin de restrictie fiind si agresiv . Mentionez ca baiatul ne ameninta in fel si chip cu referire la acest aspect . Mai mentionez ca am toate mesajele trimise prin messenger catre mine si am si filmare cum se manifesta sub influenta acelor substante fumate . Ce ne recomandati si care ar fi sansele sa obtina custodia ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:16, 14 Decembrie 2019
În lumina art 398 Cod Civil, exercitarea autorității părintești de către un singur părinte se poate dispune ori de câte ori există motive întemeiate cerute de interesul superior al minorului, aceste motive nefiind expres și limitativ reglementate, fiind lăsate în baza înțelepciunii judecătorului, datorită multitudinii de situații practice ce se pot contura.
Articolul sus menționat este completat de art 36, alin 7 din legea 272/2004, potrivit căruia:

„Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri,infracţiuni cu privire la viaţa sexuală, infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti. „

Într-adevăr, dependența de droguri contravine interesului superior al minorului deci, teoretic, șanse ar fi!
Alegeți un avocat, mergeți la o consultație juridică și discutați pe larg!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Aveti sanse pentru a obtine exercitarea autorității părintești in mod exclusiv de către mama. Încercați să aveți cât mai multe probe si incepeti pentru inceput cu obținerea unui ordin de protecție.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum căruia sa-i prezentati toate dovezile dvs si situația in detaliu pentru a va ajuta cât mai eficient.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală Codicori Codicori Cum poți obține custodia totală a copilului (vezi toată discuția)
Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)