avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune vanzare apartament

Va supun atentiei o situatie neplacuta din partea cec. Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am achizitionat in august 2019 si pe care m-am hotarat sa il vand unui client prin programul prima casa de la cec. In aceste timp cumparatorul sa prezentat la cec cu toate documentele necesare, contract vanzare cumparare, extras de carte funciara, ba chiar iau cerut si chitanta cu care eu am achitat apartamentul, toate pentru a fi verificate si a trece la pasul urmator toate acestea fiind cerute de departamentul juridic. Dupa vreo 14 zile cumparatorul ma sunat sa imi spuna ca a primit acceptul de la cec si ca poate sa faca promisiunea de cumparare odata cu achitarea avansului, lucru care sa si intamplat. Dupa o saptamana de la semnarea promisiunii si a achitarii avansului, acelasi departament juridic al cec-uli vine si spune ca s-ar putea anula totul din cauza unei suspiciune de spalare de bani deoarece motiveaza ei ca eu am cumparat sa zicem cu 21000 lei si vreau sa il vand cu 35000 lei. Precizez ca nu am cunoscut clientul inainte pt a face vreo intelegere cu el mai mult de atat acesta lucreaza in politie. Ambii atat cumparatorul si vanzotorul suntem foarte revoltati. Ce temei juridic are cec-ul in faptul ca este posibil sa anuleze acordarea creditului? Ce se intampla cu avansul dat de client? Ce se intampla cu cartea funciara care este blocata de notar in baza promisiunii de plata? Cine imi interzice sa vand cu un pret dorit de mine? Daca era o donatie fara nici un fel de pret?
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
mitika255, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:32, 18 Decembrie 2019
Suspiciunea paranoica a cec-ului de spalare de bani ma poate obliga la returnarea avansului? Eu zic ca mai intai ar trebui dovedit lucrul acesta, nu cred ca ar fi vina mea pentru aceasta situatie umilitoare.
Juriștii de la Cec sunt un "fenomen" in materia interpretărilor.
Antecontractul a fost notat la Cartea Funciară?
Sigur ca da, cartea funciara este blocata de notar in baza antecontractului, promisiunii bilaterale mai exact existand un extras actualizat de carte funciara care demonstreaza acest lucru
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
mitika255, utilizator
Daca banca refuza acordarea creditului, antecontractul devine nul, iar dvs aveti obligativitatea de a returna avansul. A fost facuta evaluarea?
Pe ce motiv refuza? Actele sunt toate in regula, refuza pe o presupusa spalare de bani? Pai sa demonstreze, cum raman eu in fata cumparatorului ca un infractor? In opinia lor trebuie sa vand cu pretul care l-am cumparat eu? Nu inteleg logica.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
mitika255, utilizator

Alte discuții în legătură

Promisiune plata apartament mitika255 mitika255 Va supun atentiei o situatie neplacuta din partea cec. Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am achizitionat in august 2019 si pe care m-am hotarat sa il ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract - vanzator suspectat de spalare de bani Alina1313 Alina1313 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament (in calitate de ... (vezi toată discuția)