avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime pentru pensie

Bunà ziua ! În iulie 1983 am întrerupt activitatea pentru crestere copil ( 7 ani ) , acestia se iau in calculat la pensie ? Multumesc ! Georgeta Sianu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 17 Decembrie 2019
art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pana la implinirea varstei de 7 ani.

art.10 din legea nr.1/1970 - Se considera ca au vechime neintrerupta in munca urmatoarele categorii de salariati:
a) salariatul care se afla in una din situatiile prevazute la art. 8 si 9;
......

In speta, punctul meu de vedere este ca , perioada la care va referiti constituie vechime in munca si se ia in considerare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ddena ddena As dori sa stiu daca concediul pentru cresterea copilului din perioada 1984-1985(nu mai mult de 90 zile pe an)se ia in calcul la vechimea in munca.Pe ... (vezi toată discuția)
Legea 1/1970, art. 9, lit. k) - intrerupere contract de munca pentru crestere copil constantad constantad art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida ... (vezi toată discuția)
Intrerupere pentru crestere copil este considerata vechime in munca? eliza100 eliza100 Buna seara Intre anii 1982-1986 am intrerupt serviciul pentru crestere copil. Doresc sa cunosc daca acesata perioada poate fi luata in considerare la ... (vezi toată discuția)