avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime pentru pensie

Bunà ziua ! În iulie 1983 am întrerupt activitatea pentru crestere copil ( 7 ani ) , acestia se iau in calculat la pensie ? Multumesc ! Georgeta Sianu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 17 Decembrie 2019
art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pana la implinirea varstei de 7 ani.

art.10 din legea nr.1/1970 - Se considera ca au vechime neintrerupta in munca urmatoarele categorii de salariati:
a) salariatul care se afla in una din situatiile prevazute la art. 8 si 9;
......

In speta, punctul meu de vedere este ca , perioada la care va referiti constituie vechime in munca si se ia in considerare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ddena ddena As dori sa stiu daca concediul pentru cresterea copilului din perioada 1984-1985(nu mai mult de 90 zile pe an)se ia in calcul la vechimea in munca.Pe ... (vezi toată discuția)
Legea 1/1970, art. 9, lit. k) - intrerupere contract de munca pentru crestere copil constantad constantad art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida ... (vezi toată discuția)
Intrerupere pentru crestere copil este considerata vechime in munca? eliza100 eliza100 Buna seara Intre anii 1982-1986 am intrerupt serviciul pentru crestere copil. Doresc sa cunosc daca acesata perioada poate fi luata in considerare la ... (vezi toată discuția)