avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Ca mai toți cetățenii Romaniei am avut un credit la banca Transilvania, am plătit o lunga perioada ratele după care datorita unor situații mai grele, nu am mai putut plăti. Am fost dat la un executor care pentru o suma de 3700 rămași parca mi-a trimis înștiințare ca a fost la domiciliul meu și nu am fost găsit, drept pt care am fost doar informat într-o scrisoare ca mi s-a pus sechestru asigurător pe mașină și apartament, deși vizita dansului bună n-a existat niciodată, acasă fiind cineva în permanenta. Apartamentul respectiv este proprietate comuna cu mama. Speriat de situație și nefiind acasă am trimis pe mama la dansul sa facă un angajament de plata și achitând totodată în 400 de lei.
Întrebarea mea este urmatoarea:
Cât de legal era acel sechestru asigurător atât timp cât exista o proprie pe un salariu, deși repet acea informație era pur și simplu o scrisoare recomandată. Ce se poate întâmpla in cazul de fata dacă de la acea discuție cu executorul și plata respectiva s-au scurs vreo doi ani fără nici un contact cu respectivul executor, fără nici o plata făcută, fără nici un semn din partea dânsului.
Va mulțumesc din suflet pt orice lămurire cât și de mica.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 19 Decembrie 2019
Mulțumesc din suflet pt răspunsuri, o sa revin când verific și imobilul, ce știu sigur în acest moment e ca pe mașină nu figurează nici un sechestru, am verificat la înmatriculări am ieșit cu ea din tara de câteva ori și nu a fost nici o problema, chiar dacă în scrisoare specifica ca nu pot părăsi tara cu ea. Am cerut un sfat asa târziu ca tot ma chinui sa strâng acei bănuți pe care ii datorez sa scap de problema. Multa sănătate tuturor și revin ce detalii despre imobil

gi-jane2 a scris:

Nu ati citit bine sau nu ati inteles.
Poate fi executata partea dvs. Oricum, nu cred ca e cazul, ca ati fi aflat.
Mergeti la cartea funciara si vedeti care e situatia , daca apare sechestrul.
Ce v-a facut sa scrieti acum , dupa 2 ani de la eveniment ?
Mergeti si vedeti care e situtia si reveniti pe forum, sa va zicem ce aveti de facut.

Mai aasteptati cu plata.. interesati-va intai care e situatia casei. Banuiesc ca executorul a vrut doar sa va sperie..
Daca nu se mai intampla nimic inca un an, puteti cere in instanta sa se constate perimata executarea si dreptul creditorului la actiune, prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita emy2001 emy2001 va rog frumos daca imi puteti da si mie un raspuns. am facut un imprumut de nevoi personale nu am mai putut sa-l achit,iar acum mi se pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Incuviinþare executare silitã NELYYY NELYYY Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata. Sotul meu a facut un credit de nevoi personale ( MENTIONEZ CA NU SUNT PARTE DIN CONTRACT) in ... (vezi toată discuția)
Executare silita abraca abraca Buna ziua, va rog imi puteti raspunde la cateva intrebari.Am intarziat cu platile la un credit de nevoi personale, banca mi-a reziliat creditul , mi-a blocat ... (vezi toată discuția)