avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regimul special de tva pentru agricultori
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regimul special de tva pentru agricultori

Ne platitor de tva lucrez teren in arenda,arenda se achita in natura,cum procedez cu calculul tva,ce declaratie depun pentru a putea plati tva aferent arendei.Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 15:25, 18 Decembrie 2019
Pentru regimul special de tva pentru agricultori va rog sa cititi la adresa [ link extern ]
Aceasta intrebare nu are nicio legatura cu regimul special de TVA pentru agricultori.
Arendarea terenului este o activitate scutita de TVA. Daca totusi proprietarul opteaza pentru darea terenului in arenda cu TVA, dvs nu trebuie sa depuneti nicio declaratie. Proprietarul terenului trebuie sa depuna decontul de TVA 300, declaratia 394 si sa plateasca TVA la bugetul statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cristina.chirita2007 cristina.chirita2007 va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: ce legatura este intre declaratia 300 si declaratia 394 ;anul curent o sa emitem facturi de chirie fara tva ... (vezi toată discuția)
Calendar obligatii fiscale pentru luna aprilie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu 1. Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat [b]Formular 100[/b] (format electronic) - [b]lunar[/b] 2. Declaratia privind obligatiile de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 dorina53 dorina53 in semetrul 2.2011 o societate nu a emis decat o factura catre proprietarii de teren pentru arenda in natura si pentru care evident a colectat TVA.(Deci ... (vezi toată discuția)