avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare prime de Craiun 2019
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare prime de Craiun 2019

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti, primele de Craciun in valoare de 150 lei se pot acorda si numerar/virement bancar, nu sub forma de tichete/carduri cadou, dar sa fie nepurtatoare de taxe si impozite?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ematoni , utilizator 09:29, 6 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti acorda si in numerar/transfer bancar. Cadoul poate fi si in bani. Codul Fiscal:

(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:

Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou mmarianne mmarianne Buna ziua, Cu ocazia zilei de 20 iulie - societatea noastra sarbatoreste ziua patronului spiritual, ocazie cu care a acordat salariatilor tichete cadou in ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa carpaho carpaho Daca o societate a dat ca si cadou tichete cadou in valoare de 150 lei pentru sarbatorile de iarna se impoziteaza? (vezi toată discuția)