avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie

pot sa aplic o sanctiune complementara fara sa constat si sa aplic o sanctiune contraventionala principala?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:42, 5 Decembrie 2009
Pedepsele complementare au menirea de a completa sancțiunea instituita prin pedeapsa principala.
Nu cred ca se poate aplica o pedeapsa complementara fara a se aplica si o pedeapsa principala.
Pedeapsa principala poate sa fie si AVERTISMENT. In acest caz se poate aplica si sanctiuni complementare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune 195/2002 roxanik18 roxanik18 Daca textul de lege prevede ca sanctiune contraventionala pentru fapta savarsita amenda plus pedeapsa complementara, iar agentul constator aplica alta ... (vezi toată discuția)
Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment miroslavmihai miroslavmihai Buna ziua, Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede ... (vezi toată discuția)