avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Rectificative
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Rectificative

Buna seara! As dori sa stiu, va rog, daca pt firmele din constructii trebuie sa se faca state de plata retroactiv, perioada ianuarie-aprilie, datorita modificarii CAM de la 0.3375% la 2.25%? Practic firmele in constructii trebuie sa plateasca aceasta diferenta, nu? Multumesc, seara buna!
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 00:31, 19 Decembrie 2019
Evident trebuie sa dati o rectificativa. Aceasta o faceti stergand semnatura electronica din fosta declaratie, dupa care faceti Export de continut in calculatorul dumneavoastra, rezultatul fiind un fisier XML, dupa care faceti Import intrun formular gol descarcat de pe site ANAF. Nu cred ca puteti face rectificativa utilizand programul dumneavoastra de Salarii dupa atata timp, deoarece, intre timp, au fost o multime de actualizari.Statele de plata nu aveti dece sa le faceti retroactiv deoarece modificarea CAM nu altereaza Restul de Plata al salariatilor. Eventual o noua Recapitulatie de Salarii se impune daca aveti mai multi salariati. Chiar am auzit ca unii au primit deja instiintari ptr plata acestor diferente dela ANAF. Cand are de luat statul nu uita niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de făcut când angajatorul a declarat greșit ca ai jobul principal la el, și ai beneficiat de deducere la impozit? Erazer Erazer La al doilea job part time angajatorul a declarat ca am jobul principal la ei si am primit acea deductie de la stat. De la bun inceput i-am informat ca acesta ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale AliceS AliceS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie in cazul in care o asociatie de proprietari nu a achitat toate contributiile sociale datorate catre stat, si ... (vezi toată discuția)
Ajutor RAMONICI RAMONICI Buna ziua . Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac.Inspectoarea de la ITM imi spune ca nu poate sa inchida cartile de munca unor angajati pt ca pe statele ... (vezi toată discuția)