avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand este considerată tulburare a liniștii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand este considerată tulburare a liniștii publice

Lovuiesc la bloc la etajul 10.Si sub bine locuieste 1 vecina bolnavă cu capul.Ma suna pe telefon la ora 23 noaptea sa imi zică sa nu mai trântesc dușul.Vine mereu la usa si spune sa nu mai tropaim prin casa ca facem ca niste animale ,sora mea mai canta muzica usoara vocal,fără boxe,sau alte aparate,si zice sa nu mai behaie,noi venim seara de la munca ,zice sa nu mai facem dus la ora 24 noaptea ,dar fiind la munca nu putem ,Cand v3nim acasa trebuie sa ne spălăm . Ne mai certam din cand in cand ,la fel zice ca sa nu ne mai certam.Adica sa nu mai facem nici cel mai mic zgomot..Zice ca cand mergem prin casa ii se zguduie tavanul.Intrebarea mea este:"în ce condiții este considerată deranjare a liniștii publice?"e corect ce zice dânsa si ce pretentii are?o sa ajung sa nu mai fac dus si sa nu mai trântesc nici o cana pe.masa ca o deranjează pe.vecina.Ce pot face pe cale legală ca sa nu ma mai hartuiasca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot ce ati mentionat se incadreaza la zgomote conform legii 62. In teorie zgomotele nu sunt permise intre 22-8 si 13-14 ceea ce e o idiotenie, puteau lasa orele 14-16 cum era pe vremuri. In practica sunt unii politisti care spun ca daca sunt zgomote puternice nu mai conteaza ora la care sunt produse .E foarte posibil ca nivelul zgomotelor pe care le faceti sa fie mare ,tropait prin casa ca niste elefanti ,izbit usi ferestre sau sertare ,izbit obiecte metalice in cada noaptea tarziu ,certuri, cantat (daca mai canta si prost atunci chiar ca e o problema :D ).Puneti-va mochete,covoare sau traverse prin casa ,mergeti si voi cu un pas mai usor, nu mai trantiti lucrurile si nu mai tipati .Chiar daca se locuieste la comun trebuie sa ne gandim intotdeauna si la ceilalti nu doar sa ne fie noua bine pe principiul ,,sunt in casa mea si fac ce vrea muschii mei ,,.Una doua cum cineva e deranjat de zgomote puternice, gata e dus cu capul .Anormalul a devenit norma si de aia aia care fac probleme celor din jur sunt fix aia care se dau victime .
Buna dim. Fiecare persoana percepe "linistea" in felul sau. Aici nu-i vorba de "linistea publica". "Dreptul tau se termina acolo unde incepe al meu". Daca vecina are astfel de "pretentii" pentru "ca-i dusa cu capul", puneti-va in locul ei. Parerea mea este ca va trebui sa tineti cont de "drepturile" ei, chiar de vi se par de neinteles. Asa-i viata la comun....O zi buna si linistita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)