avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am si eu urgent nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am si eu urgent nevoie de un sfat

Dacă copilul este luat în grijă de bunici și după 12 ani îl ia tatăl copilului fără să anunțe e posibil ca copilul să poată decida unde să stea ținând cont că nu la căutat 12 ani
Cel mai recent răspuns: Stoica Lenuta Andreea , utilizator 21:59, 19 Decembrie 2019
Buna seara,
Daca acel minor nu are mama sau aceasta este neinteresata de el, da, tatal este primul care are dreptul sa ia copilul.
La un eventual proces de stabilirea domiciliului minorului acesta, fiind peste 10 ani, este audiat si solicitarea lui atarna greu in decizia judecatorului care va tine cont, in primul rand, de interesul superior al acestuia.
Copilul este luat în plasament de bunicul matern al mamei, iar acum se află la tatăl lui ,a fost să îl ia acasă și nu i l-au dat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate cere in instanta parintele nerezident schimbarea ... cirlanvaleriu cirlanvaleriu In ce conditii, parintele nerezident poate cere in instanta schimbarea domiciliului propriului fiu de 17 ani la el acasa, in conditiile in care copilul nu ... (vezi toată discuția)
Mama decedata, tatal strain, copil in plasamentul bunicii prominor prominor Buna ziua, Sora mea a decedat acum 2 ani si jumatate in Grecia unde este si inmormantata. Copilul ei a fost crescut de bunica de la nastere si pana in ... (vezi toată discuția)
Custodie copii ramasi la bunici dupa decesul parintelui rezident FloryMilu FloryMilu In 2014 am divortat ,copii au ramas la tatal dar am avut custodia comuna,in 2015 tatal a decedat intr-un accident de munca ,bunicii paterni m-au acuzat ca sunt ... (vezi toată discuția)