avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apartamement nebransat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apartamement nebransat

Un apartament achizitionat, cu contractul de vanzare cumparare incheiat in luna septembrie, nu are nici acum bransamentul de gaz realizat. Blocul este bransat, majoritatea apartamentelor au fost bransate (au contoarele instalate) doar cateva apartamente nu au contoarele instalate. Devoltatorul spune ca a depus documentatia din luna iulie si nu mai are ce face pentru ca acum depinde de distribuitorul de gaz.
In situatia asta ce putem face? Cu explicatia asta cred ca este posibil sa mai stam si un an sau mai mult fara bransament.
Ce cale de atac avem impotriva dezvoltatorului? In contract scrie ca apartamentul are toate utilitatile.
Faptul ca a semnat un contract cu informatii nereale ii atrage raspunderea penala / civila?
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
CrisB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:35, 20 Decembrie 2019
In prima faza verificati cele spuse de dezvoltator, daca chiar a depus acele acte...
In general, bransamentele/extinderile de retea se executa de firme private, autorizate ANRE, distribuitorul aduce doar contorul si verifica reteaua executata.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Mai trebuie doar contoarul și punere în funcțiune. Celelalte apartamente pe etaj au deja contoare montate iar pentru noi a spus ca "trebuie să așteptăm să ne extragă sistemul". Adică ceva că o loterie unde poate să iasă peste nu se știe cât timp.
Nu ar strica sa intrebati si la distribuitor, dumnealui monteaza contorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Bransament comun gaze Edna07 Edna07 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as aprecia foarte mult opinia dvs, Locuiesc intr-o zona de case - strada privata. Bransamentul la gase e ... (vezi toată discuția)