avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PRESCRIPTIE AMENZI CONTRAVENTIONALE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PRESCRIPTIE AMENZI CONTRAVENTIONALE

Buna ziua,
1. Va rog sa-mi spune-ti care este termenul de prescriptie a amenzilor contraventionale aflate in debit la Taxe si Impozite?
2. Ce pot face daca aceste sume se afla in debit dupa termenul de prescriptie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:30, 21 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista 2 termene distincte de prescriptie drept de excutare debite
Este termen de 3 ani pentru debite fata de persoane fizice,asociatii de proprietari si termen de 5 ani debite fata de stat -daca in interiorul termenului creditorul nu a inteles sa staruie in actiunea de recuperare debit

Multumesc pentru raspuns dar ce trebuie sa fac daca au expirat aceste termene sa nu mai figurez cu aceste debite? Sunt persoana fizica!
ynocentta a scris:

Exista 2 termene distincte de prescriptie drept de excutare debite
Este termen de 3 ani pentru debite fata de persoane fizice,asociatii de proprietari si termen de 5 ani debite fata de stat -daca in interiorul termenului creditorul nu a inteles sa staruie in actiunea de recuperare debit

Este hazardat a ne pronunta fara a cunoaste concret continutul dosarului de la serviciul debite in urmarire
Initial solicitati oficial la autoritatea fiscala teritoriala sa va prezinte dosarul de debit in urmarire si verificati atent daca creditorul,in interiorul termenului d eprescriptie a staruit in interesul de a recupera debitele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de amenzile la circulatie luate acum 12 ani? ioneldaniel ioneldaniel Salut! Exista vreo posibilitate sa scap de amenzile luate acum 12 ani? (vezi toată discuția)
Executare silita lory22 lory22 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie cam ciudata. Sotul meu a primit o instiintare de executare silita , executare care reiese ca in urma cu 3 ani in 2012 a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la executarea silita ... SMarius2016 SMarius2016 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la executarea silita si sper ca cineva cu competente in domeniu sa-mi poata raspunde. Problema mea este ... (vezi toată discuția)