avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducta gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducta gaze

Vecinul de la etajul 3 a de demarat procedura de instalare gaze.Solutia tehnica conform proiectului presupune instalarea contoarului si a tevii de gaz pe peretele exterior al apartamentului meu (parter) inainte de a intra in scara blocului. Sunt constient ca fatada blocului e proprietate comuna si nu e necesara aprobarea mea expresa dar la randul meu nu pot face nimic? Exista vreun precedent sau vreun temei legal sa ii determin sa schimbe traseul in virtutea imediatei vecinatati si a potentialului de risc reprezentat la adresa familiei mele si a proprietatii? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: AndreiIonut99 , utilizator 08:48, 24 Decembrie 2019
Solutia tehnica de montaj este data, probabil/ posibil prin proiectul intocmit de o firma autorizata care are obligatia respectarii unor normative aprobate de ANRE.
Proiectul este avizat/ agreat si de firma de distributie gaze.

POPA GHEORGHE a scris:

Solutia tehnica de montaj este data, probabil/ posibil prin proiectul intocmit de o firma autorizata care are obligatia respectarii unor normative aprobate de ANRE.
Proiectul este avizat/ agreat si de firma de distributie gaze.

Atat firma autorizata care a intocmit proiectul cat si firma de distributie gaze nu au nici interesul nici bunavointa de a reface proiectul fara o justificare care sa ii oblige legal......rugamintea mea era sa ma ajutati daca aveti posibilitatea cu acel temei legal.......multumesc pt intelegere

AndreiIonut99 a scris:

Exista vreun precedent sau vreun temei legal sa ii determin sa schimbe traseul in virtutea imediatei vecinatati si a potentialului de risc reprezentat la adresa familiei mele si a proprietatii?

Nu exista nici un temei legal in acest sens si nici un risc pentru dvs. ca acel traseu de gaz sa treaca pe exteriorul apartamentului . Daca nu credeti, mergeti la furnizorul de gaz si veti primi explicatii pertinente.
Daca nu se doreste modificarea proiectului la solicitarea dvs. rezulta ca acesta a fost intocmit cu resepctarea normativelor in vigoare. Temerea dvs. privind existenta unui risc potential nu are acoperire legala.

latka a scris:

AndreiIonut99 a scris:

Exista vreun precedent sau vreun temei legal sa ii determin sa schimbe traseul in virtutea imediatei vecinatati si a potentialului de risc reprezentat la adresa familiei mele si a proprietatii?

Nu exista nici un temei legal in acest sens si nici un risc pentru dvs. ca acel traseu de gaz sa treaca pe exteriorul apartamentului . Daca nu credeti, mergeti la furnizorul de gaz si veti primi explicatii pertinente.

Nu am ce raspunsuri pertinente sa primesc de la furnizorul de gaz......acesta nu s a aratat interesat sau macar m ar fi intrebat referitor la traseul electric de iluminat al balconului care este la 1 m de teava de gaze.....sau de sursa de foc reprezentata de minibucataria de pe balcon.........pt moment lucrarile au fost sistate oricum deoarece am sesizat organele competente sa verifice autorizatiile si modul in care se respecta reglementariile in vigoare si ghiciti ce sa intamplat.........firma furnizoare de gaz la care ma trimiteti dvs sa imi dea explicatii pertinente nu aveau nici macar autorizatiile in ordine.....e ca si cum ma trimiteti la lupul din padure sa imi explice procesul transhumantei........oricum nu este decat o sistare a lucrarilor temporara deoarece firma furnizoare de gaz il va convinge pe mos craciun sa treaca si pe la primarie si avizele potrivite se vor capata.......iar referitor la faptul ca lucrarile se fac de mantuiala si exista posibilitatea scurgerilor de gaz e de ajuns sa verificati online incidentele de aceasta natura.....

Alte discuții în legătură

Teava gaz Robinho81 Robinho81 Buna ziua. Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa . Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) ... (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Teava gaze Mariana238 Mariana238 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema majora si va rog sa ma ajutati cu un raspuns/sfat. Am cumparat un apartament in Bucuresti in 1986 care avea deja ... (vezi toată discuția)