avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire la locul de munca

Buna ziua,
Instruirea la locul de munca este facuta de conducatorul locului de munca. Verificarea acestei instruiri este facuta de conducatorul direct al celui care face instruirea. Serviciul extern poate face aceasta verificare a instruirii la locul de munca, in locul conducatorului direct?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:10, 6 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Nu poate.
Poate face cotroale la locul de munca pentru a verifica cunostinte SSM ale angajatilor, a echipamentelor de munca, locului de munca...
In timpul acestor verificari, poate da si teste angajatilor pentru verificarea cunostintelor generale SSM precum si insusirea informatilor din tematica de instruire specifica postului.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
SEPP poate desfasura activitati pentru un angajator numai in baza unui contract de prestari servicii semnat de parti in care sunt nominalizate in clar atributiile partilor.
SEPP nu poate desfasura activitati de teren, singur, la angajator, doar in prezenta reprezentantului desemnat de catre angajator.
SEPP poate intocmi teste de verificare a cunostintelor care trebuie aprobate de catre angajator. Testarea se poate face numai de catre conducatorul locului de munca.
Controalele la locul de munca se efectueaza in baza unei proceduri de control care poate fi intocmita de catre SEPP, aprobata de catre angajator. Controlului propriu-zis se poate efectua de catre conducatorul locului de munca impreuna cu SEPP.
Cred ca e destul de clar art. 94 din NM de aplicare a Leg 319/2006 care stabileste cine face verificarea cunostintelor acumulate in cadrul instruirii.,
ART. 94
Inceperea efectiva a activitatii la postul de lucru de catre lucratorul instruit se face numai dupa verificarea cunostintelor de cate seful ierarhic superior celui care a facut instruirea si se consemneaza in fisa de instruire individuala.
Multumesc mult pentru raspuns! Mai am o nelamurire si anume cine semneaza la "Admis la lucru"? Conducatorul locului de munca sau seful acestuia?
Seful acestuia, dupa ce testeaza angajatul daca si-a insusit instruirea facuta de Conducatorul locului de munca.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi il verifica seful de birou si vreau sa stiu cine poate semna la verificare:LD, repr.SEEP sau ... (vezi toată discuția)
Completare fisa ssm iuga florina iuga florina Buna ziua, Cum se completeaza fisa SSM pentru seful de birou daca mai are un singur superior?La \"instruit semneaza seful de birou iar la \"cel care a ... (vezi toată discuția)
Semnatura verificare instruire periodica de ssm ivanovandrei ivanovandrei Buna ziua, In cazul instruirii periodice de SSM, lucratorul semneaza la cel instruit, conducatorul locului de munca la cel care a instruit. Cine semneaza la ... (vezi toată discuția)