avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala

Buna ziua.
Din noua lege 196/2018, nu reusesc sa imi dau seama daca se vorbeste de 2 tipuri de adunari generale. Una a proprietarilor, unde s-ar alege pesedintele si o alta, a membrilor asociatiei, unde s-ar alege comitetul executiv. Aceasta informatie o am de la un avocat specializat pe asociatii de proprietari.
Daca se confirma informatia aceasta, imi puteti furniza art. si alineatul, de asemenea imi puteti spune daca are si o logica sau este pur si simplu o "scapare"/o hiba a legii?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2019
Giugiuk18, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:15, 26 Aprilie 2023
Președintele unei Asociații de Proprietari și cei 4 din Comitetul Executiv nu pot conduce Asociația respectivă DACĂ NU AU FOST ALEȘI ÎNTR-O ADUNARE GENERALĂ DOAR DIN RÂNDUL MEMBRILOR ASOCIAȚI, SĂ FIGUREZE CA MEMBRI SEMNATARI ÎN ACORDUL DE ASOCIERE AFLAT ÎN COPIE LEGALIZATĂ LA GREFA JUDECĂTORIEI LOCALE, CONFORM ARTICOLELOR 27, 54 ȘI 56 DIN LEGEA NR. 196/2018.
⚑ DETALII (vedeți video de la minutul 35:51): [ link extern ] >

w_v_w_v a scris:

Giugiuk18
Este o singura adunare generala.
Doar ca v-a spuns un avocat sau ca a scris cineva de aici si scrie avocat nu insemna ca este si asa.
Legea 196/2018
[ link extern ]
ART. 46
(1) La adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociației de proprietari, proprietarii vor
alege dintre cei prezenți un comitet executiv format din președinte

Prima data la adunarea generala de constituire nu exista membri ca nu este constituita asociatia de proprietari . Apoi acei proprietari care au facut asta devin membri ai asociatiei de proprietari.
Prin proprietar se intelege persoana fizica sau juridica titular al unui drept de proprietare sau mai multor drepturi de proprietate.
Prin membru al asociaţiei de proprietari se înţelege proprietarul locuinţei sau spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu, semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociaţie, în condiţiile Legii nr. 196/2018.

Adica se gaseste cate unul (proprietar) care spune ca nu vrea sa mai faca parte din asociatia de proprietari crezand ca el nu mai trebuie apoi sa se supuna regulilor (care nu ii convin) atunci ii spuneti sa faca o cerere ca nu mai vrea sa faca parte din membri asociatiei de proprietari.
Daca face nu mai are voie sa participe la sedinta sa voteze si atat . Dar de respecta si supus hotararilor tot se va supune.

@flory_mr
ce incercati sa convingeti si pe cine? Mai aveati de scris randul de mai jos bloduit si ati lamurit complet pe toti.
Exista o singura adunare generala la care participa si membri si non-membri (persoane reprezentante ale proprietarilor membri )
Ia sa va vad cum ii anuntati dv pe toti cand uneori nici nu se stie cine e proprietarul apartamentului ca nu vine cu actele sau macar datele sau nu vrea sa declare nimic.

Dar sa revenim la intrebarea initiala si poate ne dati detalii.
Ati ramas fara presedinte sau fara comitet executiv?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
doris2001, utilizator
De unde ati scos asta cu cei 4 membri ca poate am doar 2 membri????
Asa spun cei 2 in filmul ala de 1h 54minute?
Comitetul execut poate avea si 2 membri si maxim 4 membri.
Legea nu revede decat nr par de membri si maxim 4 membri.
Ce legatura are ce spuneti dv cu ce am scris eu?
Va rugam nu mai citati ce a scris cel dinainte ci doar apasati pe raspundeti.
Domnul Latka nu inteleg de ce ati blocat discutia.
Nu asta e scopul acestui forum sa discute oamenii, sa se ajute reciproc cu informatii si sa invatam.

Scopul acestui forum este:
1. A respecta regulile casei
2. Acela de a te informa înainte de a posta, adică de a învăța înainte de a apasa tastele
3. Acela de a nu abuza de bunăvoința celor ce se ocupă de acest forum
4. Acela de a nu te face că nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ți miroase, atunci când ești prins asupra faptului

Latka
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
latka, utilizator
Nu, sunt niste persoane care au o mare problema (functionala) in a intelege ca acel termen scadent este un drept al proprietarului, membru sau nemembru de asociatie de a-si plati intretinerea in maxim 30 de zile, nu in mai putin, daca asa considera un vataf de asociatie. Lucru subliniat de persoane cu studii juridice, nu de mine.

w_v_w_v a scris:

Mai sunt persone care nu inteleg ca maxim insemna "cel mult" la termenul scadent si ne spun canu poate fi decat 30zile..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale ... EliodorDoru EliodorDoru Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale daca : prima nu a fost convocată deloc(nici cea inițială nici cea reconvocata)- in sensul ... (vezi toată discuția)