avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formarea profesionala si timpul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formarea profesionala si timpul de lucru

1. Legea 1/2011 precizeaza ca formarea continua(profesionala) este ...si o obligatie a salariatului.
2. Saptamana are 24 de ore * 7 zile=168 de ore; timpul personal al salariatului=128 de ore.
3. Este obligat angajatorul sa includa formarea profesionala in cele 40 de ore? In caz contrar ar insemna ca angajatorul/legea ar dispune dincolo de limita celor 40 de ore, sa stabileasca obligatii dincolo de cele 40 de ore. Fiind o obligatie, nu trebuie sa se regaseasca in interiorul celor 40 de ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 28 Decembrie 2019
Vedeti daca va ajuta aceste link-uri
Formare profesionala sau munca suplimentara? Ce trebuie sa stie angajatorii
[ link extern ]

Formare profesionala in weekend. Recuperarea zilelor de repaus saptamanal
[ link extern ]
Punctul slab al acestor puncte de vedere este ca nu se raporteaza decat la Codul Muncii. De exemplu, legea speciala , legea 1/2011, lipseste dintr-o astfel de analiza, legea 1 sau o alta lege speciala. Legea 1 nu poate obliga salariatul sa renunte la timpul personal pentru a se forma profesional, mai ales ca sunt cursuri de formare care dureaza 10 ore mai in mai multe zile de sambata consecutive. Cum se poate recupera salariatul pentru a incepe o noua saptamana de munca daca este obligat indirect sa renunte la repausul saptamanal? Cum e obligat indirect? Daca angajatorul isi restrange activitatea, pleaca primul din unitate ! Pe "hartie" ai dreptul la repaus zilnic /saptamanal, dar daca nu renunti la ele... esti concediat! Ai dreptul sa renunti la dreptul la repaus zilnic/saptamanal? Nu ai voie potrivit art. 38 din Codul Muncii . Daca este o obligatie, atunci trebuie sa faca parte din cele 40 de ore.
Pentru aspectele pe care nu le reglementează, norma specială se completează cu normele generale în materie, iar nu cu alte norme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern, program weekend, spor salariu weekend happyworker happyworker Am 3 nelamuriri la care sper ca gasesc raspuns: 1.Ce constituie regulamentul intern? In companie exista un asa numit regulament de ordine interioara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)
Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)