avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei.
Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. Un frate decedat și încă doi care trăiesc. Casa este pe numele bunicului care este decedat din '93 iar bunica din 2007. Casa nu o fost transcris pe nimeni. Care sunt pașii care trebuie urmăriți și cine câtă parte are din casă. Precizez că după moartea bunicului un frate avea parte de 3,... Ceva la sută pt că o vrut să renunțe la partea lui
Cel mai recent răspuns: Rzsolt , utilizator 19:04, 29 Decembrie 2019
Primul pas este dezbaterea succesiunii după bunici. Masa succesorala va reveni în parti egale de 1/4 fiecare.
Dacă fratele tatălui a decedat înaintea ambilor bunici, la moștenire vin direct copiii acestuia, adică nepoții, urmând sa dobândească cei 1/4 de la tatăl lor, alături de ceilalți unchi.
Dacă fratele tatălui a decedat după ambii bunici, va trebui dezbătută succesiunea și după acesta.
Astfel, prin retransmitere, cei 1/4 ai unchiului vor fi mosteniti de soția acestuia și de copii.
Ati menționat că unui dintre frații tatălui a renunțat la moștenire. Exista declarații notariale de renunțare la moștenirea ambilor bunici? Sau a fost o renunțare verbală, rămasă la stadiul de intenție?
O rămas la stadiul de intenție. Fratele decedat nu o fost însurat nici nu are copii.
Atunci este egala cu zero.
Dacă fratele respectiv a decedat înaintea ambilor bunici, moștenitori vor fi doar cei 3 copii rămași în viață, în cote egale de 1/3.
Dacă fratele tatălui a decedat după ambii bunici, va moșteni 1/4 (pentru că la decesul părinților săi, era in viata), iar ulterior, cota sa va fi moștenită de tatăl dvs si de frații in viata.
In final, tot 1/3 va avea fiecare, însă veti avea de dezbătut 3 moșteniri: a bunicilor și a unchiului.
Acum...părinții dvs au facut o prostie, locuind și investind intr-un imobil care din punct de vedere legal, nu era proprietatea lor.
După ce se vor finaliza dezbaterile succesorale, tatăl dvs va fi în indiviziune cu ceilalți 2 frați. Asta însemnând că vor trebui să facă partajul. Probabil ca tatăl dvs va rămâne cu locuința, însă va trebui să le achite fraților sai sulte.
Mulțumesc mult pentru ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am urmatoarea intrebare. bunica a decedat recent, ... New_user01 New_user01 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. Bunica a decedat recent, bunicul acum 4 ani. Acestia aveau doi copii, tatal meu (decedat inaintea bunicilor) si unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire  P.alina P.alina Bunica mea a decedat si avea proprietate o casa si niste terenuri.Dansa are 3 copii ,dar numai unul este in viata ,ceilalti 2 respectiv tatal si unchiul meu au ... (vezi toată discuția)