avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna ziua! Am si eu urmatoarea situație: Soacra.mea a suferit un accident de munca pe 22 octombrie, iar pe data de 31 octombrie contractul ei de munca expira. A suferit o interventie medicala (operatie) si si.a luat in continuare medical. Acum dupa 2 luni de medical, i.a zis de la firma ca nu mai are ce face cu medicalul ei pt ca a incetat de mult contractul ei si sa mearga sa.si ia decizia de inchiere a contractului. Acum va intreb, daca s.a intamplat accidentul la munca dintr.o neglijenta a ei si s.a facut sesizare si la itm, angajatorul nu este obligat sa.i dea banii pe concediu medical pana cand se face bine? Nu stim prea bine cum este cu aceste contracte pe perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: alesshya , utilizator 18:12, 30 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt aplicabile prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP
- ART. 32
(1) Asiguraţii beneficiază de o indemnizaţie pe perioada în care se află în incapacitate
temporară de muncă în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.
(2) În cazul bolilor profesionale sau al accidentelor de muncă, certificatul medical se
vizează în mod obligatoriu, prin grija angajatorului, de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, respectiv de casa teritorială de pensii în a cărei rază se află sediul angajatorului sau domiciliul asiguratului.
-ART. 34
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă în cazul accidentului de muncă sau
al bolii profesionale se suportă în primele 3 zile de incapacitate de către angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli
profesionale.
Trebuie sa va adresati CJP pentru plata indemnizatiei din Fondul national unic pentre AM si BP constituit din cotizatia obligatorie, lunara, a tuturor firmelor.
Va multumesc frumos!
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de muncă David 81 David 81 Buna ziua, soțul meu a avut in septembrie un accident la lucru de muncă,a declarat acc de muncă ! A fost operat și a stat acasă 68 de zile,a fost ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Szocscs Szocscs Buna ziua. Daca lucrez de 2 luni la o firma ( inainte a fost intrerupt asigurarea) si am suferit un accident de lucru, am derept la indemnizare? (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Buna ziua.Daca se constata o boala ca fiind profesionala ce obligatii are firma la care lucrez si in ce mod si le poate indeplini? (vezi toată discuția)