avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Trotuar inalt in dreptul proprietății - acces auto ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Trotuar inalt in dreptul proprietății - acces auto si pietonal

Buna ziua.

Primaria a realizat o modernizare a strazii unde doresc sa construiesc o casa ( am C. U) si unde detin un teren stradal marginit de un drum de acces catre alte 2 proprietăți.
Trotuarul construit este cu 40 cm mai inalt decat nivelul terenului meu si fiind coborât doar in dreptul drumului de servitute.
Pentru mine va fi imposibil sa am acces auto si pietonal direct din strada.
In timpul lucrărilor, am făcut o sesizare la primarie prin care le-am solicitat sa remedieze situația. Am primit un răspuns ca vor analiza impreuna cu proiectantul, dar in aceste zile au turnat si stratul de asfalt, astfel ca au finalizat lucrarea fara sa modifice inaltimea trotuarului.

Va rog sa imi spuneți care sunt pasii urmatori pentru a putea rezolva situatia. Din ceea ce am citit, inteleg ca trebuie facuta plangere prealabila impotriva autorizatiei de construire, iar apoi contestatie in instanta de contencios administrativ.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:21, 2 Ianuarie 2020
obtineti mai intai autorizatia dvs de construire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Ulita asfaltata in doua etape suprainaltata care varsa apa pluviala in curtea mea si nu imi permite sa mai intru pe poarta Mircea Razvan Mircea Razvan Am o proprietate cabana de lemn mostenita de la parinti la Busteni, Zamora. Ultima casa la padure. Cu proiect in 1990 , ce contine cote de nivel plan 1/1000 si ... (vezi toată discuția)
Disputa cu primaria. RomeoSenior RomeoSenior Acum 3 ani sa inceput asfaltarea stazii mele (in sfarsit). Sau efectuat lucrarile necesare dupa care sa turnat primul strat de asfalt. Urma ca dupa o perioada ... (vezi toată discuția)