avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 200, venituri dupa data depunerii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 200, venituri dupa data depunerii

Buna ziua,

In 2019 nu am avut nici un venit, dar din februarie 2020 voi incepe sa retrag profitul castigat din trading (forex/bitcoin) de pe exchange-uri in contul bancar.
Pot depune declaratia 200 in ianuarie 2020 si sa declar ca nu am avut nici un venit pentru a ma asigura la sanatate prin plata celor 6 luni.

Va trebui sa depun rectificativa daca procedez asa sau pot declara veniturile din 2020 in 2021 si sa trec atunci la plata asigurarii de sanatate integral. (avand in vedere ca voi trece de plafon in 2020)

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:47, 2 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inceput, sa aveti in vedere ca de cativa ani nu se mai discuta de declaratia 200 ci de declaratia unica pe care trebuie s-o depuneti pe internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual.
Pentru tipul de venit din investitii, se declara castigul/pierderea la data inregistrarii lui adica la data vanzarii si incasarii pretului in contul bancar al brokerui, nu la data cand incepeti sa scoateti si sa va folositi bani din castig pentru diferite plati personale. Daca ati vandut ceva in 2019, pana in luna februarie 2020 veti primi de la broker o fisa a contului cu situatia de castig sau pierdere si apoi veti putea depune declaratia unica pentru 2019. Asta pentru a va declara si a plati impozitul pe venitul din investitii.
Deci daca nu ati facut deloc vanzari in 2019, nu veti depune declaratia unica pentru acest an 2019.
Acum, daca veti vinde in 2020, abia in 2021 veti declara catigul/pierderea pentru
2020.
Daca veti dori sa va asigurati la sanatate, puteti sa bifati in declaratia unica pentru 2020 la partea de cass ca sunteti persoana fara venit si platiti pentru sase luni din 2020 urmand a fi asigurat tot anul, doar daca castigul din investitii pe 2020 este sub plafonul a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc impozit pe veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede? danutzu_ion danutzu_ion Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa inteleg daca este cazul sa platesc impozit pe veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede. Scenariul este ... (vezi toată discuția)