avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informatie

Buna, avem de gand sa facem al doilea bebe, primul bebe are in prezent 11 luni cand voi naste va avea 1 an si cateva luni , sotul meu este intrat prenatal, daca as ramane gravida acum as mai lua aceasi suma de bani , adica prenatalul,repet primul copil va aabea un an si cateva luni adica nu se va face perioada de 2 ani cum e normal.. Se poate sa ma ajute cineva, sa imi explice cineva mai concret? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 3 Ianuarie 2020
Sotul dvs nu poate intra in prenatal, ci in CCC- concediu de crestere a copilului.

Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pe perioada suprapunerii perioadelor, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. Altfel spus , se va primi : indemnizatia CCC1 + 1250 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste ... LilianaMucioniu LilianaMucioniu Buna ziua. Sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste 2 luni, inainte ca bebe 1 sa faca 2 ani. In prezent sunt im CIC 1,iar firma la care lucrez intre ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt în concediu crestere copil pana în aprilie ... annahp annahp Bună ziua! Sunt în Concediu crestere copil pana în aprilie 2022. În noiembrie 2021 voi naște al doilea copil. Care este procedura ce trebuie urmata și ... (vezi toată discuția)