avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interdictie domiciliu (frate)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interdictie domiciliu (frate)

Bună ziua, Am nevoie de ajutorul dvs., anul trecut tatăl meu în vârstă de 86 ani a decedat, lăsându-ne mie și soțului meu casa bătrânească (contract de întreținere cu rezerva dreptului de habitatie), urmând să am grijă de mama mea în vârstă de 81 ani. Menționez, că am ,,trei frați'' care își vor drepturile după moartea tatălui meu, în speță casa (vor s-o donez mamei mele) și 2 ha de pământ pe care tatăl și mama mea doreau să mi le lase pt îngrijirile în caz de boală, înmormântări, pomeni.
Frații nu avut o relație bună cu părinții mei, imediat după moartea tatălui meu a început calvarul pt mine si familia mea din partea fratelui mai mic. Ne amenința telefonic și verbal că el a făcut pușcărie și mai face, să o lăsăm pe mama în pace că vrea să aibă el grijă de ea. Fratele nu este în stare să aibă grijă de el, nici macar de copilul lui bolnav de autism pe care l-a alungat din casa pe el mama lui acum 6 ani. El nu o iubește pe mama, iubește pensia mamei 705 lei, uitasem sa mentionez este consumator de băuturi alcoolice. Cum pot scapa din aceasta situație, eu trimit copilul cu mâncare mamei mele iar fratele fiind în casa mea lăsată mostenire îmi agresează copilul (el fuma la gura sobei in casă iar mama bolnava îi gatea la bucatarie, ca nu are si el nevasta...). Acest individ îmi taie lacatele cu flexul, imi ia diverse lucruri din curte...
Nu suntem decât noi amenințați, la fel face și cu soția și copilul lui. În prima zi de Crăciun a sunat-o pe cumnata mea să ducă la primărie sau la notar să semneze pt. divorț fără pretenții, că nu are banii pt judecătorie ( în 6 ani de zile copilul a văzut de la el 120 euro, nu a avut grijă ca acest copil a rămas decât cu 2 clase, el vrea să aibă grijă de mama).
Cum pot scapa de acest individ și de amenințările lui, nu mai avem liniște noaptea. Am avut-o pe mama internată la neurologie cu un ușor accident vascular, în data de 01.12.2019, iar fratele de frica ca moare mama și nu apucă pământul (el vrea 2 ha) a intentat proces ( de data asta a avut bani). Atât timp cât mama a fost în spital, 8 zile nu a fost căutată sau sunată de frații mei. Cu atât mai mult pensia a luat-o fratele mijlociu iar eu pt medicamente m-am împrumutat la colegele de birou 350 lei.
CUM POT SCAPA DIN ACEASTA SITUAȚIE, POT PUNE INTERDICȚIE FRATELUI MAI MIC. VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT. MULȚUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Pătru Iuliana , utilizator 09:44, 4 Ianuarie 2020
a intentat proces

pentru ce exact ?

Mama dvs poate cere evacuarea lui in instanta, daca nu vrea sua nu poate sa se implice, va poate imputernici pt a face dvs asta. Daca nu mai are discernament, va trebui sa o puneti sub interdictie si sa ii deveniti tutore., pana atunci veti fu curator special, ii veti administra dvs bunurile- pensia etc.

Acest individ îmi taie lacatele cu flexul, imi ia diverse lucruri din curte...

ii puteti face plangere penala pt distrugere si furt, si amenintari daca e cazul.
Mulțumesc! Am să țin cont de sfaturile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu frate bolnav psihic velicuileana velicuileana Mama a murit in data de 26 iunie 2014 la Constanta unde domiciliez. Mama a avut domiciliul in Slatina . Suntem 2 mostenitori sora si frate (necasatorit) care e ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune rodidoina rodidoina Dupa moartea tatalui meu, am mostenit, impreuna cu fratele meu si mama mea apartamentul parintilor, in care locuim, eu cu sotul si fiul meu, impreuna cu mama. ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)