avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera pentru situatii deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera pentru situatii deosebite

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca sunt in perioada de CO, in zilele de luni si marti (exp. 30 - 31 dec.) pe data de 1 - 2 ian. (miercuri - joi) este zi libera, iar 3 ian. (vineri) este punte "cu recuperare" de la stat cu zilele de 4 si 5 ian. (sambata si duminica), iar pe 30 dec. decedeaza bunica, conform prevederilor legale as avea dreptul la 1 zi libera pentru situatii deosebite.
Va rog sa imi spuneti, daca in aceasta situatie se prelungeste CO pana pe data de 6 inclusiv, sau este pana pe 3 inclusiv, tinand cont ca ar fi cu recuperare. Mentionez ca nu ma deranjeaza sa recuperez ziua de 3 ian.

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 5 Ianuarie 2020
Depinde de intelegerea cu angajatorul ... daca ziua de 30 este pontata ca zi pentru evenimente deosebite, atunci data de 03.01. sau alta zi poate fi acordata ca zi de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program munca 12/24 luciffere luciffere Buna ziua. Doresc sa intreb daca este in regula urmatorul program de lucru 12/24, pentru 3 oameni: salariat 1: luni-miercuri-vineri-duminica dupa care liber ... (vezi toată discuția)
Zile co neacordate corespunzator? IoanaGh IoanaGh Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu acordarea de cateva zile de concediu de catre compania la care lucrez. Programul dupa care lucrez momentan este ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in zilele de week-end corina30tg corina30tg Buna ziua. Situatia este urmatoarea: lucrez intr-un spital, deci inclusiv sambata si duminica, 3 ture.Programul a fost urmatorul: luni si marti tura 1, ... (vezi toată discuția)