avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Un minor poate fi in comitetul director al unui ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Un minor poate fi in comitetul director al unui ONG?

Am nevoie ,urgenta, de raspuns la intrebarea, in baza hotararii 15 a ONU pe 1989, un minor poate fi in comitetul director al unui ONG?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Codul Civil roman prevede ca minorii neavand capacitate deplina de exercitiu nu pot fi membri in organele de conducere si administrare a persoanelor juridice. E drept ca Romania a ratificat Conventia privind drepturile copiului si aceea prevede si dreptul la asociere si fiind tratat international de drepturile omului prevaleaza asupra dreptului intern contrar insa e prea vaga formularea de acolo ca sa aiba aplicabilitate directa. Ce intelegeti prin "hotararii 15 a ONU pe 1989"? ONU nu adopta "hotarari".... Probabil va referiti la art. 15 din Conventia cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989, ratificata de Romania prin Legea 18/1990? Ar fi interesanta o incercare, anticipez insa ca va fi respinsa de instanta si ar trebui invocata neconstitutionalitatea acelui articol din Codul Civil....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima pentru a infiinta un ong? Mario11 Mario11 Pentru a infiinta un ONG, este nevoie ca fondatorul sa aiba minim 18 ani, sau poate sa aiba si 16, spre exemplu? (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt in cautare de solutii pentru sustinerea fetei ... RoxanaIonel RoxanaIonel Buna ziua. Sunt in cautare de solutii pentru sustinerea fetei in tenis. Ma gandesc de deschid un ong (club sportiv) care sa atraga fonduri pe care le voi ... (vezi toată discuția)
Înființarea unui ong Damian_Iulian Damian_Iulian Un grup de tineri care dorim înființarea unei organizații de tineret in județ. Am vrea sa știm care sunt procedurile si etapele înființării, si daca de ... (vezi toată discuția)