avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Varsta minima pentru a infiinta un ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Varsta minima pentru a infiinta un ONG?

Pentru a infiinta un ONG, este nevoie ca fondatorul sa aiba minim 18 ani, sau poate sa aiba si 16, spre exemplu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:37, 3 Martie 2021
Fondatorul sa aiba minim 18 ani.
Exista niste neclaritati si controverse in domeniu, pentru ca Romania a ratificat Conventia ONU privid drepturile copiluluui, care prevede si dreptul de asociere, dar nu a modificat in acest sens Codul Civil si / sau OG 26 / 2o00. Cel mai bine considerati ca peste 16 ani pot fi simpli membri dar nu si membru in Consiliul Director, deci ati putea avea unii membri minori, dar cei care vor fi alesi si in organele de conducere si control trebuie sa fie majori toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori minori Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Mi-a intrat în atenție dorinta unor adolescenți de 15-17 ani care vor să înființeze o asociatie a elevilor. Avem în acest caz ... (vezi toată discuția)
Asociatii, cluburi sportive tudoreanusimona tudoreanusimona Cum se procedeaza atunci cand se primesc noi membrii in asociatie? Avem un club sportiv infiintat in anul 2011 (avem si CIS), la primirea unui nou membru ... (vezi toată discuția)
Înființarea unui ong Damian_Iulian Damian_Iulian Un grup de tineri care dorim înființarea unei organizații de tineret in județ. Am vrea sa știm care sunt procedurile si etapele înființării, si daca de ... (vezi toată discuția)