avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica ?

La certificat medico-legal cu 55 zile ingrijiri medicale, ce incadrare juridica si pedeapsa se aplica? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 11:09, 7 Decembrie 2009
Vatamare corporala (art .181 din Codul Penal )sau vatamare corporala din culpa(art.184 din Codul penal) , dupa forma de vinovatie.
Cat priveste individualizarea judiciara a pedepsei depinde de mai multe lucruri.
Reveniti cu mai multe detalii.
... accident rutier, mai exact la o intersectie o duba nu mi-a acordat prioritate de trecere (nu a oprit la indicatorul STOP), eu conducand motocicleta am reusit sa franez pana pe la vreo 60-70 km/h si am intrat in roata spate ... rezultat ... disjunctie simfiza pubiana, fractura bazin, mana dreapta rupta, traumatism cranio-cerebral minor, doua hematoame destul de mari. Acuma trebuie sa stau intr-un "hamac" (orteza) pt sudarea bazinului ~~ 60 zile.
Multumesc Anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
nacks, utilizator
Vatamare corporala din culpa, Pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda, avand in vederile urmarile. si nr. de zile de ingrijiri medicale. Puteti obtine despagubiri materiale in vederea repararii prejudiciului suferit.
In functie de ce si cum se pote "calcula" valoarea despagubirilor morale si materiale ?

Alte discuții în legătură

Aciident rutier cu vatamare corporala din culpa adina20032007 adina20032007 in data de 21 ian 2010 am avut un aciident rutier eram cu o dacia 1400 si era gheata pe sosea si mia intrat un audi pe contrasens intorcinduse cu partea ... (vezi toată discuția)
Inca o grila ioana78adriana ioana78adriana Aruncarea unui borcan cu dulceata de la fereastra unui bloc ce da spre un trotuar intens circulat si ranirea unui pieton care a suferit multiple traumatisme ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- tamponare cu consum de alcool. Amyina Amyina Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am ... (vezi toată discuția)