avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim 2020 part-time 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim 2020 part-time 2 ore

Salariul minim pt 2 ore trebuie majorat in functie de salariul minim pe economie?
Daca pana in decembrie 2019 salariul minim pt 2 ore era 520 lei/ luna (2080/4), din ianuarie 2020 este obligatoriu sa majoram salariul minim la 558 lei/luna (2230/4)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 7 Ianuarie 2020
Intr-adevar, salariul minim pentru 2 ore trebuie majorat in functie de salariul minim pe economie ... In speta, angajatorul este obligat sa majoreze un astfel de salariu.
Daca anul trecut, pentru un contract de munca cu timp partial de 4 ore pe zi, salariul brut nu putea fi mai mic de 1.040 de lei, in timp ce pentru contractele cu timp partial de 2 ore pe zi, salariul brut nu putea scadea sub 520 de lei (praguri calculate astfel incat, dupa plata impozitului si a contributiilor sociale, angajatul sa nu aiba un venit negativ) - acum, din moment ce calculul taxelor aferente contractelor cu timp partial se face avand ca baza venitul brut realizat si nu un salariu minim brut pe economie, mai suntem obligati sa majoram salariul minim pentru doua ore?

Multumesc
Daca salariile actuale sunt sunt minimum pe economie, atunci sunteti obligati sa le majorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a majorat salariul minim brut pentru programul part-time? ODA1 ODA1 Din moment ce contractele de munca part-time vor fi taxate cu contribuții sociale la valoarea lor reala incepand cu 1 ianuarie 2020, suntem obligati sa ... (vezi toată discuția)
La o intreprindere individuala contributia lunara la pensie Capraru Ionela Capraru Ionela Buna ziua,am o Intreprindere Individuala si nu am carte de munca ...as vrea sa imi fac,dar mi s-a spus ca la salariul minim pe economie ar trebui sa platesc ... (vezi toată discuția)
Angajare 2 ore Mirabela Crisan Mirabela Crisan Buna ziua, Momentan sunt in indemnizatie crestere copil si doresc sa ma angajez 2 ore, la un pfa, in vederea primirii stimulentului de insertie cu 60 zile ... (vezi toată discuția)