avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... La o Intreprindere Individuala contributia lunara la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

La o Intreprindere Individuala contributia lunara la pensie

Buna ziua,am o Intreprindere Individuala si nu am carte de munca ...as vrea sa imi fac,dar mi s-a spus ca la salariul minim pe economie ar trebui sa platesc undeva la 1000 Ron lunar in conditiile in care nu castig in fiecare luna peste 1000 Ron ca mai sunt si luni mai proaste in care nu merg vanzarile...intrebarea mea este daca este adevarat ca trebuie sa platesc 1000 ron si daca da as putea sa fac ceva sa platesc mai putin cum ar fi sa trec copilul la intretinere?Multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:20, 25 Ianuarie 2019
La o Intreprindere Individuala contributia lunara la pensie este 25% din valoarea salariului minim brut pe economie care acum este 2080 lei si contributia la sanatate 10% din valoarea salariului minim brut pe economie.
Asta ar insemna un 25% undeva la 400 de lei lunar as avea de platit la contributia la pensie?iar la sanatate deja platesc...va intreb pentru ca dupa cum am spus mai sus mi-a calculat cineva ....cu o functie in asa ceva undeva la 1000 ron ...si i-am specificat sa calculeze pentru salariu minim
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cas 520 lei si cass 208 lei lunar.
Mulțumesc mult...și as mai avea o nelămurire,am citit undeva ca dacă as avea in întreținere copilul sau soțul s.ar mai scădea din aceasta suma,așa este?
Ceea ce ati scris, se aplica doar la contractele de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pfa MaryMarian MaryMarian Dacă obțin un venit de ex de 1000 lei pe lună plătesc după acel venit cas și la pensie. Adică plătesc după venitul pe care îl obțin. Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)