avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri impozabile in ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri impozabile in ccc

Buna seara! Sunt in ccc, copilul va face 1 an in martie. Am lucrat la un magazin tip minimarket si planuiesc ca in aprilie sa ma intorc la munca, dar cateva ore pe zi, o data la cateva zile, cand primesc marfa sau lipseste una din colege. Cum pot proceda cu contractul de munca (este musai sa mi-l faca) astfel incat sa nu pierd indemnizatia? Exclud varianta stimulentului, pentru ca valoarea lui si a banilor luati de la munca ar fi mai mica decat indemnizatia. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina& , utilizator 13:38, 20 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula e că cel ce primește indemnizația de CCC nu poate să mai realizeze și alte venituri în perioada respectivă. Altfel, i se suspendă dreptul la indemnizație (suspendare care va interveni în ziua imediat următoare). Totuși, OUG nr. 111/2010 a prevăzut și câteva excepții de la această regulă:

persoana primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
cel îndreptățit primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
beneficiarul realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, într-o anumită limită.
În acest din urmă caz, care este și cel vizat de legea publicată vineri, părintele are voie să obţină acum, mai nou, venituri impozabile, fără să-i fie suspendată plata indemnizaţiei, dacă acestea nu depășesc într-un an calendaristic 6.250 de lei (1.250 de lei X 5). Înainte de modificarea adusă de Legea nr. 89/2019, limita de venituri era stabilită la de trei ori valoarea indemnizației.

www.avocatnet.ro/articol_509...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepand cu 06.05.2019, pe durata CCC puteti realiza , pe an calendaristic, un venit net care nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei ...adica, echivalent a 520,8 lei net/luna)
Eu voi urma sa intru in program normal din decembrie, pt a putea beneficia si de stimulent (tatal nu isi va lua luna lui). Tocmai asta nu intelegeam, cat ar trebui sa am pe cartea de munca pt a nu-mi afecta indemnizatia, cate ore? Suma de 6250 se imparte la 12 luni, sau la 9 luni (pana intru la program normal, daca incep din aprilie)? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
ValeriaNitu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
6250 lei net /an calendaristic este suma ...

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza. - echivalent a 520 lei net/luna - 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu 71 ore/luna .
Buna seara! Se poate ca o salariata aflata in concediu crestere copil, sa realizeze venituri in acesta perioada in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat cu acelasi angajator, dar pe o alta functia decat cea stabilita in contractul individual de munca suspendat? Am fost la Fortele de munca si doamna de acolo imi spune ca nu pot la acelasi angajator. Ma puteti ajuta?

Alte discuții în legătură

Dețin un cmd(cabinet medicina dentară).pe perioada ccc voi ... ana_maria_purecel@yahoo.com ana_maria_purecel@yahoo.com Dețin un CMD(cabinet medicina dentară).Pe perioada CCC voi primi indemnizația calculata in funcție de încasările pe acest CMD., Dacă pe perioada CCC ma ... (vezi toată discuția)
Venit din chirie pe perioada indemnizatiei crestere copil GabrielaGusoi GabrielaGusoi Buna ziua, Pot obtine venituri dintr-un contract de închiriere a unui apartament,pe perioada indemnizatiei de crestere copil, mai mari decat 5x1250 lei / an ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în ccc (încasez indemnizația creștere ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Buna ziua, mă aflu în CCC (încasez indemnizația creștere copil), pentru copil cu handicap. Îl aceasta perioada pot obține venituri suplimentare din ... (vezi toată discuția)