avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dețin un CMD(cabinet medicina dentară).Pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dețin un CMD(cabinet medicina dentară).Pe perioada CCC voi ...

Dețin un CMD(cabinet medicina dentară).Pe perioada CCC voi primi indemnizația calculata in funcție de încasările pe acest CMD., Dacă pe perioada CCC ma angajez la in alt cabinet stomatologic,unde sunt angajata ca medic specialist ,part-time,veniturile mele anuale sunt mai mici de 6000 ron,pierd indemnizația de CCC?
Cel mai recent răspuns: ana_maria_purecel@yahoo.com , utilizator 17:43, 5 Februarie 2022
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

Asadar, 6250 lei net /an calendaristic este suma pe care o puteti realiza.
Domeniul de activitate in care as lucra ar fi tot medicina dentară,însă acum as avea statutul de angajat.Intrebarea mea este ,dacă as pierde indemnizația de ccc in acest caz.
Nu pierdeti indemnizatia in aceasta situatie.
Apelez la dv pt a-mi spune exact ce salariu ar trebui sa am pe contractul individual de munca astfel încât sa nu pierd indemnizația căci nu știu dacă stimulentul de inserție se acorda in acest caz si dacă intra si el in calculul venitului anual.
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) - echivalent a 520 lei net/luna - cam 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu 65 ore/luna.

Alte discuții în legătură

Indemnizație + salariu de 500 ron/luna Marcia18 Marcia18 Exista posibilitatea sa am și salariu de 500 RON pe luna și sa iau și indemnizația?? Pentru ca nu vreau sa pierd indemnizația pt 500 de RON. (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament pe perioada concediului de crestere copil Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa stiu, daca sunt in concediu de crestere copil si doresc sa inchiriez un apartament pentru care o sa iau o anumita suma. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)