avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri impozabile in ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri impozabile in ccc

Buna seara! Sunt in ccc, copilul va face 1 an in martie. Am lucrat la un magazin tip minimarket si planuiesc ca in aprilie sa ma intorc la munca, dar cateva ore pe zi, o data la cateva zile, cand primesc marfa sau lipseste una din colege. Cum pot proceda cu contractul de munca (este musai sa mi-l faca) astfel incat sa nu pierd indemnizatia? Exclud varianta stimulentului, pentru ca valoarea lui si a banilor luati de la munca ar fi mai mica decat indemnizatia. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina& , utilizator 13:38, 20 Ianuarie 2020
Buna ziua!
Am primit raspuns si la solicitarea facuta la Ministerul Muncii. Dumnealor spun ca indemnizatoa nu se suspenda atata timp cat contractul in baza caruia s-a intocmit dosarul pentru concediul de crestere copil ramane suspendat si nu se depaseste cuantumul stabilit de 6250 lei/an calendaristic.
In cazul in care se realizeaza venituri peste limita stabilita se va restitui diferenta dintre cuantumul indemnizatiei primite si stimulentul de insertie de care ar fi beneficiat doar pentru lunile in care aceste venituri au fost depasite.

Va multumesc pentru directiile in care m-ati indrumat pentru a ajunge la acest raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un cmd(cabinet medicina dentară).pe perioada ccc voi ... ana_maria_purecel@yahoo.com ana_maria_purecel@yahoo.com Dețin un CMD(cabinet medicina dentară).Pe perioada CCC voi primi indemnizația calculata in funcție de încasările pe acest CMD., Dacă pe perioada CCC ma ... (vezi toată discuția)
Venit din chirie pe perioada indemnizatiei crestere copil GabrielaGusoi GabrielaGusoi Buna ziua, Pot obtine venituri dintr-un contract de închiriere a unui apartament,pe perioada indemnizatiei de crestere copil, mai mari decat 5x1250 lei / an ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil și alte venituri econo econo Daca se suspendă contractul unei angajate pentru creștere copil pentru 2 ani si dupa 3 luni aceeași firmă vrea sa ii faca un alt contract pentru un alt ... (vezi toată discuția)