avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgada paternității
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgada paternității

Buna ziua. O chestiune am de lămurit, intr-un proces de tăgadă a paternității, daca toate partile implicate recunosc, mai este necesara proba ADN? Unde se poate depune acțiunea , exista vre-o limitare in sensul ăsta? Sau se poate introduce acțiunea la domiciliul actual al celui care contesta paternitatea? Sau depinde de domiciliul mamei? Daca tatăl biologic vine cu întâmpinare mai sunt necesare infatisarile? Sunt necesari martori ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți cererea la instanța competentă de la domiciliul minorului!
Expertiza medico legală test ADN nu este imprios necesară dacă toate părțile arată că tatăl prezumat nu are și calitatea de tată biologic, însă trebuie administrate probe precum interogatoriul, martori.
Părțile pot fi reprezentate de avocați, nu este necesar să se prezinte!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o astfel de posibilitate.

Instanta de judecata poate sa nu administreze proba cu expertiza medico-legala,desigur, daca ,in speta, celelalte probatorii sunt pertinente, utile solutionarii pricinii.

Daca, insa, instanta are in vedere o expertiza medico-legala, puteti uza, in speta,de examenul serologic complex, acesta presupune plata unui tarif de 840 de lei.

Competenta , in materie de tagada de paternitate, este alternativa, anume judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati, ori judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Optiunea, in sensul de a investi instanta de judecata, va apartine.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un parinte sa-si declare copilul ce a reiesit dintr-o relatie de concubinaj? Gherghe Ana Gherghe Ana Tatal biologic al copilului nou nascut poate sa isi declare copilul daca mama inca nu este divortata?cum trebuie procedat in acest caz? (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate denisamoraru denisamoraru O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este ... (vezi toată discuția)