avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum dovedesc prezenta la munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum dovedesc prezenta la munca?

Urgent. Am fost informat de catre firma recrutoare ca pe data de 10 (peste 2 zile) imi inceteaza contractul de munca si ca nu mai trebuie sa ma prezint la lucru. Contractul nu poate inceta legal fara preaviz. Am cerut (doar la telefon) o decizie de incetare a contractului de munca si mi-au spus ca o sa imi dea dupa data de 25. DAR PANA LA ACEA DATA ei pot sa ma puna nemotivat si sa imi desfaca contractul de munca pe baza de absente nemotivate. VA ROG SA MA AJUTATI CAT MAI REPEDE, maine trebui sa iau o decizie corecta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 9 Ianuarie 2020
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. In speta, mergeti la munca in continuare si vedeti ce se intampla.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc. Contractul este pe perioada determinata si expira la data de 01.02.2020. Merg la munca dar se poate sa-mi interzica accesul in firma sau sa ma scoata cu paza afara, cum procedez in aceasta situatie? Multumesc.
Teoretic, pot face asa ceva .. dar asta nu inseamna ca este si legal/corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma ... Lăpușteanu Lăpușteanu Am fost angajat la o instituție de învățământ în urma unui concurs. M au concediat tele fonic , fără sa mi dea un contract legal,după 40 zile. Este ... (vezi toată discuția)
Concediere kappaaa kappaaa Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea cea mai buna a fost sunata de la firma la care lucreaza ca de maine nu va mai lucra, fara nici ... (vezi toată discuția)