avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... singurul membru fondator decedat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

singurul membru fondator decedat

Buna ziua! Va rog sa ma asistati si pe mine in urmatoarea situatie: Daca singurul membru fondator in cadrul unei fundatii a decedat, care este in aceasta situatie persoana care va conduce fundatia? Ce se va intampla cu fundatia respectiva? Va intra in procesul de dizolvare? Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu informatii in aceasta situatie, si care ar fi reglementarile legale in aceasta situatie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mitrache_v , utilizator 10:57, 7 Decembrie 2009
Daca nu este o dispozitie fie testamentara fie statutara, succesorii legali pot intra in calitate de membri.
Buna ziua! Va multumesc pt promptitudine. As mai avea o nelamurire. Din punct de vedere legal in conditia in care si ultimul membru fondator a decedat, fundatia mai poate continua sa existe? Dar daca membrul fondator se retrage? La fel , care este situatia. Si as dori daca se poate cateva reglementari legale in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soluții pentru păstrarea fundatiei DumitruBurtescu DumitruBurtescu Buna seara, Va deranjez si eu cu un sfat, cu privire la Fundații! Am înființat o fundatie impreuna cu un amic acum ceva vreme, suntem Fondatorii, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care exista o neintelegereintre membri fondatori actuali privind restituirea acesteia catre ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)