avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... calcul dobanda legala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

calcul dobanda legala

Buna ziua!
Am urmatoarea speta. Un client plateste cu intarziere debitele datorate. Trebuie sa-i calculez penalitati conform Legii 72/2013.
Termenul de plata, este conform contractului, 05.01.2020. Clientul a achitat in data de 10.01.2020.
Numarul de zile intarziere este 4 zile sau 3 zile?
Articolul 181 al codului de procedura civila precizeaza ca daca termenul de plata nu este o zi lucratoare, atunci se considera ca termen de plata urmatoarea zi lucratoare (deci termen de plata corect 06.01.2020) iar cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua când acesta se împlineste.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Termen de plata economist7 economist7 Buna ziua! Am urmatoarea speta. Un client plateste cu intarziere debitele datorate. Trebuie sa-i calculez penalitati conform Legii 72/2013. Termenul de ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat atestare fiscala - persoana juridica stoicamir stoicamir Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: valabilitatea certificatului fiscal , de pana la 30 zile calendaristice de la eliberare cum se calculeaza? Adica cele ... (vezi toată discuția)