avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pistol autoaparare neletal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pistol autoaparare neletal

Dacă cumpar un pistol pe baza de co2 de o putere de 11 jouli cu bile de cauciuc si bile cu piper lacrimogen pot sa-l folosesc in scop de autoapărare in situații critice? Sau ce ar trebuii sa fac sa fie legal pentru al folosi in scop de autoaparare? Multumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
RobertRobert06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin_j92 , utilizator 13:49, 11 Ianuarie 2020
Trebuie atentie la ce înțelegeți dvs prin autoapărare,daca va ataca cineva cu un cuțit sau un topor și folositi pistolul poate fi vorba de autoapărare,daca va da 2 palme și scoateți pistolul nu mai e în regulă.
Depinde si cum il folosesti. Un amic de-al meu care poseda un astfel de pistol in urma unui schimb de replici si injuraturi cu doi indivizi, cand acestia s-au apropiat de el a scos pistolul si a tras in ei alegandu-se cu dosar de vatamare corporala pentru folosirea nejustificata a pistolului. Deci ai grija!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pistol legal RobertRobert06 RobertRobert06 Daca cumpăr de pe internet un pistol pe baza de co2 cu bile de cauciuc am voie sa il folosesc in scop de autoapărare daca este cazul? Daca nu, ce ar trebuii ... (vezi toată discuția)
De ce nu se mai pot vinde daca nu ai nevoie de permis? stefanma stefanma De ce nu se mai pot vinde daca nu ai nevoie de permis? Marcatoarele/Dispozitivele de paintball de Tip HDR, HDP si HDS Politia Romana Reincadreaza din pix ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen folosit pentru autoaparare aanna aanna Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legala folosirea spray-ului lacrimogen de o persoana fizica cu scopul de a se autoapara. Ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)