avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare imobil in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare imobil in timpul casatoriei

As dori sa cumpar un immobil, sub ce forma se poate cumpara ca in cazul unui divort(suntem casatoriti de 12 ani)sotul sa nu beneficieze de nimic, avand cu el 2 copii minori?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 13 Ianuarie 2020
Depinde din ce bani cumparati ..daca sunt surse comune, bunul va fi comun,
Puteti sa va schimbati regimul matrimonial in cel al deparatiei de bunuri si sa incheiati o conventie matrimoniala.
Mergeți la notar și încheiați Conventia matrimoniala - înainte de cumpărarea imobilului
Doar dacă vindeți o moștenire care e bun propriu, și din banii de pe moștenire cumpărați un imobil, acesta poate fi bun propriu.
Dacă banii sunt comuni dobândiți în timpul căsătoriei, imobilul cumpărat va fi bun comun. Acest bun va intra la partaj în caz de divorț.
Chiar si in cazul in care voi cumpara imobilul pe numele unuia din cei 2 copii minori? Multumesc de raspuns!
Ce inseamna comun dobândiți, da sunt din economii puse pe un card Al. Meu dintr. O alta Tara. Ce se poate face?
Dapix a scris:

Doar dacă vindeți o moștenire care e bun propriu, și din banii de pe moștenire cumpărați un imobil, acesta poate fi bun propriu.
Dacă banii sunt comuni dobândiți în timpul căsătoriei, imobilul cumpărat va fi bun comun. Acest bun va intra la partaj în caz de divorț.

Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
JennyReb, utilizator
banii aia sunt comuni, deci si bunul cumparat cu ei, va fi comun. Mergeti la notar cu sotul si schimbati regimul matrimonial, in cel al separatiei d ebunuri, apoi incheiati o conventie matrimoniala, va explica notarul.
Copiii nu au bani sa cumpere, doamna, renuntati la idee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)