avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute

Buna ziua!

Apelez la dvs in speranta ca ma puteti sprijini in descurcarea unei situatii oarecum subiective de la caz la caz privitoare la drumul de servitute.
Am cumparat un teren in supraf de 920 mp cu destinatia de constructie , intabulat pe numele meu , si separat, cu un alt contract de vanzare cumparare , cota indiviza de 8% din drumul de servitute cu latimea de 4 m pe lungimea deschiderii mele de 20 m.
intabulat ca drum de acces pentru coproprietari .
Din informatiile pe care le detin, nici un alt proprietar de lot cu constructie din cei 5 care urmeaza la acest drum, nu si-a mai cumparat cota indiviza din drumul de servitute, ( le-a fost trecut in contract accesul pe acest drum fara alte mentiuni ), astfel ca am ramas ca si proprietari eu si cu cele doua persoane de la care am cumparat initial.
Lotul meu de casa este al doilea, primul avand acces direct din drumul public.
Pe de alta parte, acest drum cu latimea de 4 metri a fost creat de catre cei de la care am cumparat si eu si care aveau terenurile pe una din partile lui si s-a creat astfel fara participarea si celor de vis a vis .
Tinand cont de faptul ca persoanele care au proprietatile dupa mine refuza participarea la imbunatatirea drumului si nici nu mi-au platit despagubiri pentru remedierile pe care le-am adus de-a lungul timpului, avand in vedere ca exista si o alta cale de acces , mai lunga cu 30 - 70m pana la drumul public, in functie de pozitionarea fiecaruia, vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa obtin o hartie oficiala prin care sa le ingradesc trecerea intrucat discutiile si documentele pe care le detin nu au reusit sa ma faca sa ii conving sa opteze pentru celalalt drum sau sa ne duca la o colaborare in care sa ne aducem aportul toti pentru imbunatatirea situatiei actuale.
Multumesc pentru atentia acordata
Carmen
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 12:33, 7 Decembrie 2009
Buna ziua !
Aveti posibilitatea, daca sunteti proprietar pe acel drum sa le ingraditi accesul( daca exista si alta cale de trecere si acces ), iar in situatia de a va strica ingradirile puteti depune o plangere penala pentru tulburare de posesie , distrugere si/sau violare de domiciliu (consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia dupa caz) .
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să ... Studeus Studeus Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să facă alipirea drumului de acces cu terenul său? Suntem mai mulți proprietari de loturi pe ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)